Sander Geerts

Categorie:muzikant
Mol, 1981
Genre(s):romantiek, 20ste eeuw, 21ste eeuw / hedendaags
Instrument(en):altviool
Huidig/voormalig lid van:Kryptos Quartet, Duo Agineko, Rubens ensemble, Roeland Hendrikx Ensemble, Antwerp Symphony Orchestra

Biografie

Sander geerts begon op achtjarige leeftijd viool te spelen en won in 1999 de eerste prijs in de Axion Classics Wedstrijd.

Hij studeerde aan de hogeschool te Antwerpen bij Leo De Neve en specialiseerde zich daarna bij beroemde violisten als Michael Kruger, Ervin Schiffer, Bruno Giuranna, Nobuko Imai, Hartmut Rohde en Yuri Bashmet.

In 2006 was hij prijswinnaar van de Lionel Tertis International Viola Competition in het Verenigd Koninkrijk. Hij speelde als solist met diverse ensembles zoals het Hermes Ensemble. Daarnaast is hij lid van het Kryptos Quartet. Sinds 2008 is hij ook aanvoerder van de altviolensectie van deFilharmonie.

In maart 2011 won hij samen met pianiste Yasuko Takahashi de grote prijs van de International Competition of Young Performers (Madeira, Portugal) in de categorie kamermuziek.
In 2011 behaalde hij de eerste prijs op de Schlern International Competition in Italië.


Samen met pianiste Yasuko Takahashi vormt hij het Duo Agineko, waarmee hij in september 2011 finalist werd op de International Johannes Brahms Competition in Pörtschach (Oostenrijk) in de categorie kamermuziek.

 

Selectieve discografie

Robert Groslot - Chamber Music for ClarinetRobert Groslot - Chamber Music for Clarinet (2014)
21ste eeuw / hedendaags
Vlad Weverbergh, Robert Groslot, Christophe Pochet, Eline Pauwels, Sander Geerts, Peter Devos, Jan Michiels, Eline Groslot (...)

Selectieve discografie als medewerker

Dedications - Works for clarinet & orchestraDedications - Works for clarinet & orchestra (2018)
20ste eeuw
Roeland Hendrikx, Wolfgang Amadeus Mozart, Martyn Brabbins, The London Philharmonic Orchestra, Gerald Finzi, Max Bruch
Along my taleAlong my tale (2012)
20ste eeuw, romantiek
Duo Agineko, Henri Vieuxtemps, Paul Hindemith, Dmitri Sjostakovich
Camerata EnkabaraCamerata Enkabara (2007)
barok, 20ste eeuw, Latijns-Amerikaans, romantiek
Edvard Grieg, Georg Philipp Telemann, Camerata Enkabara, Henry Raudales, Astor Piazzolla, Henri Vieuxtemps, Wolfgang Amadeus Mozart, Richard Strauss (...)