Roeland Hendrikx Ensemble

Categorie:ensemble (instrumentaal)
2014
Genre(s):Klassiek

Biografie

 Samenstelling: Alexei Moshkov (vi), An Simoens (vi), Sander Geerts (avi), Anthony Gröger (ce), Liebrecht Vanbeckevoort (p), Roeland Hendrikx (klar)

De afgelopen 20 jaren waren voor Roeland Hendrikx een fantastische ontdekkingsreis. Als startend klarinettist mocht hij met gepassioneerde mensen samenwerken, en heeft hij het kamermuziekrepertoire voor klarinet, strijkers en piano bestudeerd, uitgevoerd en opgenomen.

Nu is het tijd voor een nieuwe periode. De drang naar steeds nieuwe ervaringen blijft. Daarnaast voelt Roeland Hendrikx steeds meer de behoefte om met een vast ensemble te werken, met musici die zijn passie voor het klarinet repertoire delen. Een ensemble met een duidelijke, eigen identiteit. Spontane, natuurlijke uitvoeringen. Technische perfectie. Het publiek beroeren. Niets meer. Niets minder. Een eigen ensemble. Zijn muzikale thuishaven.

Het repertoire ? Dat blijft. Grote en minder bekende werken, vanaf de 18de Eeuw tot… morgen. Een aantal opdrachten zijn gegeven, zodat er ook uit deze tijd een mooi repertoire voor klarinet, strijkers en piano zal bestaan !

Selectieve discografie

Le BestiaireLe Bestiaire (2020)
21ste eeuw / hedendaags, romantiek
Roeland Hendrikx Ensemble, Piet Swerts, Camille Saint-Saëns
Carl Maria von Weber - Works for clarinetCarl Maria von Weber - Works for clarinet (2018)
romantiek
Roeland Hendrikx Ensemble, Carl Maria von Weber, Anton Webern, Heinrich Bärmann
Wolfgang Amadeus MozartWolfgang Amadeus Mozart (2015)
classicisme
Roeland Hendrikx Ensemble, Wolfgang Amadeus Mozart, Liebrecht Vanbeckevoort