Jong Jazztalent tijdens Gent Jazz 2012

Dit is een gearchiveerd bericht

05.07.2012

Vandaag opent in de marge van het Gent Jazz Festival de jacht op nieuw talent in de jazz. Gezocht worden muzikanten die klaar zijn om de grotere podia te bestormen. Een jury van professionele jazzkenners zal de winnaar aanduiden.

Als voornaamste nevenpodium organiseert het Gent Jazz Festival, in opdracht van Duvel-Moortgat en in samenwerking met JazzLab Series, Jong Jazztalent Gent. Van 5 t/m 8 juli treedt elke dag één - door de preselectiejury zorgvuldig geselecteerde groep - aan, telkens 2 uur voor aanvang van het eerste concert. De toegang tot deze concerten is gratis.

De winnaar van Jong Jazztalent Gent speelt een concert op Jazz Maastricht, het slotconcert van Jong Jazztalent Gent 2013 en reeks concerten in het kader van een JazzLab Serie in het najaar van 2012. Volgend jaar staat de winnaar op het hoofdpodium van Gent Jazz Festival 2012.

De geselecteerde bands Jong Jazztalent Gent 2012 zijn:

  • Pure Elastic Quintet, 5 juli – 16.30u
  • Hoax, 6 juli – 14.30u
  • The Unrevealed Society, 7 juli – 16.30u

De winnaar van vorig jaar Ifa y Xango mag het festival openen op vrijdag avond 6 juli om 16u30.

Ook op zaterdag maakt Gent Jazz plaats voor jong talent van bij ons. Reeds voor het vierde jaar hebben het Festival en Hogeschool Gent een inhoudelijke samenwerking. Het doel hiervan is de unieke kansen die een festival kan bieden aan studenten via haar netwerk en publieksbereik benutten ten voordele van de conservatoriumstudenten. Het vlaggenschip van deze samenwerking is het concert van studenten van de "School of Arts” dat het resultaat is van een begeleidingstraject door een externe muzikant die samen met de studenten een project uitwerkt tot een volwaardig concert. Het resultaat van dit project vormt het openingsconcert op 7 juli onder de noemer: Combo 42 ft. Joe Lovano.


Verwante items in de databank

Nieuws:The Unrevealed Society wint Jong Jazz Talent Gent 2012 (09.07.2012)

Terug Meer nieuws