The Ministry of Operatic Affairs

Categorie:ensemble, repertoire, oude muziek
2013
Genre(s):opera, muziektheater
Dirigent van:Bart Van Reyn

Biografie

Het avontuurlijke operacollectief staat bekend voor haar frisse enscenering van grote opera's: Mozarts Don Giovanni & Così fan Tutte, Glucks Orfeo, Purcells Dido & Aeneas. The Ministry haalt opera uit de pluche waar dat nodig blijkt en injecteert een stevige dosis jonge energie, humor en lef, daar waar ‘au sérieux’ de pret dreigt te bederven. The Ministry jongleert met conventies en theatrale codes en trekt opera naar vandaag. Ze doet dat met respect voor de partituur, het publiek en de tradities.

Dirigent Bart Van Reyn en acteur-regisseur Korneel Hamers vormen samen het ministriële duo achter The Ministry of Operatic Affairs. Ze sloten in 2012 een bloedband in een Berlijns café en richtten Belgiës eerste reizende operagezelschap op. De twee ministers stelden een internationaal collectief van gelijkgestemde en door opera bezeten kunstenaars samen.

Ook op muzikaal vlak sluit The Ministry of Operatic Affairs geen compromissen. Het periode-orkest “Le Concert d’Anvers” speelt op historisch correcte instrumenten. Voor de solistenploeg wordt beroep gedaan op de fijnste stemmen uit België, Nederland, Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittanië.

 

Verwante items in de databank

Personen/groepen:Le Concert d'Anvers (oude muziek, ensemble)
Octopus (koor, oude muziek, repertoire, hedendaagse muziek)
Externe links:Ministry of Operatic Affairs op Facebook