Har Nevo

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):The Black Heart Rebellion
Label(s):Tokyo Jupiter Records
Label code:TJP-026
Distributeur:Rough Trade Belgium
Releasedatum:12.12.2012
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):hardrock / metal / hardcore
Taal:Engels

Track-info

1.Avraham
2.The woods I run from
3.Circe
4.Crawling low & eating dust
5.Animalesque
6.Ein Advat
7.Gold & Myrrh
8.Into the land of another

Perscommentaren

"The Black Heart Rebellion laat je graag wachten, om dan het pandemonium te doen losbarsten. Dit rockende vijftal uit het Gentse heeft met Har Nevo een boeiende tweede plaat gemaakt. Je blijft geïnteresseerd luisteren naar alweer een onbehaaglijk rustgevende intro die uitgroeit tot een borrelende en donderende lawine. Als Amenra als 'post-metal' wordt omschreven, dan moet dit 'post-indierock' zijn. De vergelijkingen met Tool zijn niet veraf, maar The Black Heart Rebellion staat op zichzelf." (***1/2)
Wim Wilri, De Morgen, 18.01.2013, p.10M

"De messen worden gewet in 'Avraham', waarin Pieter Uyttenhove zich een weg hijgt door uw buis van Eustachius, terwijl 'Animalesque' een idee geeft welke richting het uitgaat: minder hardcore dan debuut 'Monologue', meer experiment. Tribal, met bezwerende baslijnen en percussie die zich roert in de onderbuik. The Black Heart Rebellion blijft, in tegenstelling tot de vrienden van Amen Ra, weg van de loodzware dreun, maar bijten doen ze daarom niet minder (...). 'Dreigend' lijkt het beste woord om 'Har Nevo' te beschrijven. Dit is een groep die sfeer wil scheppen, en dan bekommer je je niet om wat een song volgens het boekje zoal moet hebben."
(tr), Humo 3777, 22.01.2013, p. 161, (***)

"Laat nu deze kelk, in navolging van debuut Monologue (2009), niet aan u voorbijgaan: Har Nevo biedt bij vlagen een zinderende, bloedstollende luisterervaring. Je vermoedt een hardcoreverleden bij de groepsleden, maar de vlag die TBHR hijst, is die van de sierlijke, zwartgeblakerde esthetiek, niet die van het nietsontziende beuken. Donderende drums, rinkelend ijzer, koorgezang, ceremoniële gitaren en daar moet u wel aan zijn door Game of Thrones besmette teksten: groep en producer Koen Gisen doen uw vergeten angst voor het donker een beetje terugkeren." (***)
Kurt Blondeel, Focus Knack, 23.01.2013, p.47

"'Har Nevo' is het tweede album van TBHR (vroeger: The Black Heart Rebellion), waar in de alternatieve muziekscene al een tijd naar werd uitgekeken. TBHR ontdoet zich van zijn punk/hardcore-stempel en slaat een unieke weg in. En ja, de verwachtingen zijn ingelost. Opener en single ‘Avraham’ zet meteen de toon voor de rest van de plaat (check de clip!). Onheilspellende belletjes gaan een galopperende drum vooraf, de hijgende en schreeuwende zang en de dreigende gitaren geven je een onbehaaglijk gevoel. Smart, emotie en gevoelens van onbehagen bekruipen je sowieso gestaag bij het beluisteren van de rest van de plaat. TBHR slaagt erin heel hard en rauw te zijn, maar kan tegelijk een rustig nummer zoals ‘Circe’, perfect een plaats geven op ‘Har Nevo’. De melancholische, desolate sfeer die de plaat oproept, maakt je weemoedig en is tegelijk zeer verslavend. Een zeer innemend en intrigerend album dat tal van luisterbeuren nodig heeft om zich in je hoofd te nestelen. Maar eens de tentakels van ‘Har Nevo’ zich hebben vastgezet, valt de impressionante sfeer nog maar moelijk uit je lijf te bannen."
Jana Poppelaars, RifRaf #242, januari 2013, p.18

"Al van bij een eerste beluistering valt de stijlbreuk op: een uitgebreider instrumentarium, rijkere percussie en vocalen waarin de screamo slechts een ondergeschikte rol speelt. Maar de impact is er niet minder om: was 'Monologue' een goeie Amerikaanse slasher-film, dan is 'Har Nevo' suggestieve Japanse huivercinema. (...) 'Har Nevo' is hoedanook een geslaagde koerswijziging zonder de roots te verloochenen, en daarmee een reuzenstap voorwaarts."
(dvv), Gonzo Circus 114, maart-april 2013, p. 66

Verwante items in de databank

Nieuws:Japanse tour & release The Black Heart Rebellion (26.11.2012)
Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Geen enkele limiet (01.02.2013)