Japanse tour & release The Black Heart Rebellion

Dit is een gearchiveerd bericht

26.11.2012

De Gentse Hardcoreband The Black Heart Rebellion is momenteel op tournee in Japan. De band speelt er acht concerten om de release van hun nieuwe album 'Har Nevo' te ondersteunen, die een maand voor de Belgische release in de Japanse winkelrekken zal liggen.

The Black Heart Rebellion (kortweg TBHR) legde sinds 2004 een opmerkelijk traject af doorheen het nationale en internationale undergroundcircuit. Gegroeid uit de hardcorescene maar wars van alle genreclichés werken ze sinds het begin aan uitdagende en inspirerende projecten.

In 2008 brachten ze een eerste plaat uit op hun eigen label, Smoke & Dust i.s.m. Vlas Vegas Records. Een sterk internationaal netwerk bracht hen naar meer dan 16 Europese landen. Tussendoor werkten ze aan een live-soundtrack voor Medea, de Griekse tragedie, in een productie van het Gentse theatergezelschap In-Vitro. Hun platen kwamen uit in Japan en het lokale label Tokyo Jupiter Records haalde hen in 2009 voor tien concerten naar het land van de rijzende zon.

TBHR werkte daarna geduldig aan een plaat in hun thuisstad, Gent. Ze zochten en vonden in Koen Gisen (An Pierlé, Flying Horseman, The Bony King of Nowhere) de geschikte man en werkwijze om Har Nevo op te nemen. Het lange creatie- en opnameproces vertaalt zich in een oprechte, doordachte plaat die tot de laatste noot vraagt om aandacht van de luisteraar.

'Avraham', het openingsnummer van de plaat is nu online te beluisteren. De bijhorende videoclip is van de hand van Jeroen Mylle, opkomend fotograaf en videomaker.

The Black Heart Rebellion houdt voor Humo een Japans tourdagboek bij - klik hier.

JP CD release: 12 december 2012 (Tokyo Jupiter Records)
EU LP release: 18 januari 2013 (Smoke & Dust, Rough Trade)

Japan Tour 2012
23/11 - Tokyo
24/11 - Gunma
25/11 - Fukushima
26/11 - Tokyo
28/11 - Tokyo
29/11 - Nagano
30/11 - Yamanashi
01/12 - Chiba

Belgische concerten tot release
14/12/12 - Glimps Festival, Gent
22/12/12 - AB Club, Brussel (uitverkocht)
26/01/13 - Har Nevo release concert, Balzaal Vooruit, Gent

Verwante items in de databank

Personen/groepen:The Black Heart Rebellion (groep / artiest)
Organisaties:Rough Trade Belgium (platenfirma / label, distributeur)
Releases:Har Nevo

Terug Meer nieuws