Artists #withRefugees

Dit is een gearchiveerd bericht

28.04.2016

Brussels Jazz Orchestra, Ancienne Belgique, BOZAR en vele anderen zetten op Wereldvluchtelingendag samen hun schouders onder Artists #withRefugees: een project met beeldende kunst, debat en als hoogtepunt een concert in de AB. 

BOZAR lanceert het event op 19 juni met de vernissage van ‘A Lighthouse for Lampedusa’, een project van de Duitse kunstenaar Thomas Kilpper, gevolgd door een debat over de vluchtelingencrisis in aanwezigheid van Giusy Nicolini, de burgemeester van Lampedusa.

Op maandag 20 juni zet Ancienne Belgique haar deuren open voor een benefietconcert. Bezieler van dit concert is Brussels Jazz Orchestra. Zij staan op het podium samen met Tutu Puoane, David Linx, Brussels Vocal Project en I Solisti del Vento. Bovendien nodigen zij vijf solisten van de Syrian Big Band uit, een orkest op de vlucht, om samen muziek te maken.

De ticketverkoop van het concert gaat integraal naar Music Fund, een organisatie die muziekinstrumenten inzamelt en opleidingen organiseert voor musici en muziekscholen in conflictgebieden, ontwikkelingslanden en binnenkort ook in asielcentra.

De VN_Vluchtelingenorganisatie (UNHCR) en haar partners zien dit evenement als het sleutelproject van Wereldvluchtelingendag 2016. Op deze dag  - 20 juni - vinden wereldwijd talloze acties plaats om aandacht te vestigen op de situatie van mensen op de vlucht. De globale campagne voor Wereldvluchtelingendag #withRefugees sluit naadloos aan bij het opzet van dit artistieke project: artists with refugees, Belgische artiesten werken samen met vluchtelingen, in casu musici van de Syrian Big Band. Ook het publiek zal bestaan uit een mix van Belgen en nieuwkomers: in de zaal zijn 200 stoelen gereserveerd voor mensen die in asielcentra verblijven.

Met deze actie willen de initiatiefnemers duidelijk maken dat vluchtelingen mensen zijn zoals jij en ik, met talenten die onze samenleving verrijken. En dat kunst mensen verbindt.

PROGRAMMA:

Zondag 19 juni – Bozar
Toegang: gratis 
18u00: Opening exhibition ‘A Lighthouse for Lampedusa’ van Thomas Kilpper .
18u30: Gesprek met Thomas Kilpper (‘A Lighthouse for Lampedusa’), Hannibal Saad (Syrian Big Band) en Giusy Nicolini (burgemeester Lampedusa-tbc). Moderator: Karl van den Broeck (BOZAR AGORA)

Dit project is een samenwerking van BOZAR AGORA met Goethe Institut, European Cultural Foundation and Istituto Italiano di Cultura.

Maandag 20 juni – Ancienne Belgique
20u00 – kaarten: €28 ten voordele van Music Fund
Concert met Brussels Jazz Orchestra, Tutu Puoane, David Linx, Soloists of the Syrian Big Band (Ibrahim Kevo, Modar Salameh, Tarek Alsayed yahya, Mohamad Fityan en Youssef Nassif), Brussels Vocal Project, I Solisti del Vento, Etienne Siebens.

Info en tickets: www.abconcerts.be

Verwante items in de databank

Personen/groepen:Brussels Jazz Orchestra (groep / artiest)
Organisaties:Bozar (grote concertzaal)
Music Fund vzw (ondersteunende organisatie / belangenvereniging)
Ancienne Belgique (grote concertzaal, club / kleine concertzaal)

Trefwoorden:

Terug Meer nieuws