I Solisti Summer Academy

Dit is een gearchiveerd bericht

03.03.2015

Van 17 tot 23 augustus 2015 organiseert blazersensemble I Solisti del Vento opnieuw de de I Solisti Summer Academy: een reeks masterclasses, workshops en concerten voor (afgestudeerde) conservatoriumstudenten, jonge professionelen en gemotiveerde DKO-studenten.

Voor de editie van 2015 werden HaFaBra-directie, ensemble -en orkestdirectie, percussie en masterclasses compositie toegevoegd aan het aanbod. Ook de aanverwante blaasinstrumenten worden in de kijker gezet. Op die manier is quasi de volledige kernbezetting van het ensemble vertegenwoordigd en komt het artistiek uitgangspunt van I Solisti nog meer tot uiting.

Tijdens het festivalweekend krijgen verschillende studenten de mogelijkheid om zich te meten tijdens het Concours Ottoboni. Na beraad door de Academy Jury reikt I Solisti aan drie studenten een Ottoboni Award uit ter waarde van €500, €300 of €200. Deze drie laureaten worden uitgenodigd om samen een recital te spelen op zondag, en de week wordt diezelfde avond op gepaste wijze afgesloten met een bijzonder slotconcert.

Inschrijvingen en info: www.isolistidelvento.be

Verwante items in de databank

Personen/groepen:I Solisti del Vento (ensemble (instrumentaal))

Terug Meer nieuws