Stromae & Oscar and the Wolf grote winnaars MIA's

Dit is een gearchiveerd bericht

09.01.2015

Donderdagavond 8 januari werden de Mia's 2014 uitgereikt tijdens een wervelende televisieshow vanuit de A.E.D. Studio's in Lint. Ook dit jaar was Stromae de grote winnaar op de achtste editie van de MIA's, de Music Industry Awards van VRT en Muziekcentrum Vlaanderen. De Brusselaar verzilverde 4 van zijn 5 nominaties. De Lifetime Achievement Award ging dit jaar postuum naar Luc De Vos. Gabriel Rios won de Hit Van Het Jaar met Gold.

Stromae
Hoewel de concurrentie ook dit jaar groot was, wist Stromae opnieuw de meeste MIA’s weg te kapen. Zowel het publiek als de muzieksector koos massaal voor de sympathieke Brusselaar. Hij won in de publiekscategorieën Pop en Solo Man, deze award kreeg hij uit handen van de Slimste mens ter wereld Adil El Arbi.  De muzieksector beloonde hem met twee MIA’s, die van Videoclip (Ta Fête) en Live act. Vorig jaar won Stromae maar liefst 8 Mia’s.

Oscar and The Wolf
Nieuwkomer Oscar and The Wolf verzilverde drie van z’n zes nominaties. Het project van frontman Max Colombie won in de publiekscategorieën Doorbraak en Alternative. Het debuutalbum ‘Entity’ wist de muzieksector te overtuigen als beste Album.

Gevestigde waarden
De andere MIA’s gingen dit jaar naar de gevestigde waarden. Triggerfinger won z’n zevende Mia ooit en hun derde in de categorie Groep. Ze haalden het van Arsenal, Intergalactic Lovers en Oscar and The Wolf. Christoff won voor de derde keer de MIA voor Vlaams Populair, hij wist Bart Herman, Laura Lynn en z’n zus Lindsay te verslaan. Bart Peeters was de winnaar in de categorie Nederlandstalig en haalde het van Fixkes, Het Zesde Metaal en Yevgueni. Het is de vierde keer dat Bart Peeters een MIA wint. Net als Selah Sue die de MIA voor Solo Vrouw in ontvangst mocht nemen. Netsky versloeg in de categorie Dance de sterke concurrenten Dimitri Vegas & Like Mike, The Subs en Magnus.

Gabriel Rios was dit jaar vijf keer genomineerd en won er twee. Hij won de Hit van Het Jaar met Gold en kreeg de sector award voor Auteur/Componist. De twee andere sectorprijzen gingen naar Mauro Pawlowki (Muzikant) en Arsenal (artwork).

Gabriel Rios sleept de MIA voor Hit Van Het Jaar in de wacht met Gold. Deze award koos de kijker via televoting tijdens de liveshow. De kanshebbers waren Dimitri Vegas & Like Mike met hun single Find Tomorrow (Ocarina), 2Fabiola met hun single She's after my piano, Stromae met Ta Fête en Gabriel Rios met Gold.

De uitreiking van de Music Industry Awards is een programma van VRT Televisie voor Eén.
De organisatie is in handen van Muziekcentrum Vlaanderen en de VRT.

Verwante items in de databank

Personen/groepen:Oscar & The Wolf (groep / artiest)
Luc De Vos (muzikant)
Gabriel Rios (muzikant, groep / artiest)
Netsky (groep / artiest)
Triggerfinger (groep / artiest)
Christoff (artiest / groep)
Mauro Pawlowski (muzikant)
Bart Peeters (groep / artiest, muzikant)
Selah Sue (muzikant, groep / artiest)
Arsenal (artiest / groep)
Gorki (groep / artiest)
Organisaties:De MIA's (prijzen & wedstrijden)
Releases:Entity
Furu

Terug Meer nieuws