Annelies van Parys en AMUZ

Dit is een gearchiveerd bericht

25.03.2014

Vele werken van Annelies Van Parys worden in het buitenland uitgevoerd. Volgende maand biedt AMUZ echter 2 composities in première aan.Werken van Annelies Van Parys vinden we tegenwoordig meer en meer in het buitenland op het programma.
De aftrap gebeurde enkele weken geleden in Zwitserland waar op 3 maart in Lausanne 'Parcours' (met scenografie van Anneleen de Causmaecker) nog eens gebracht werd door de virtuoze blokfluitist Jan Van Hoecke.
Op 23 maart vond in het ZHdK Zürich het afsluitend concert plaats van de masterclass van de beroemde sopraan Sarah Maria Sun (Neue Vocalsolisten Stuttgart). Sun zong er ook zelf en koos hiervoor 'Voy a Dormir' van Van Parys, voor sopraan, basfluit en klarinet.

Vervolgens komen er eindelijk nog eens enkele optredens in België.
Oxalys bijt op 5 april de spits af in Amuz, Antwerpen met de première van Annelies arrangementen van een aantal Chants d'Auvergne van Canteloube. Soliste van dienst is de beroemde Franse sopraan Claire Lefiliâtre die vooral gekend is van haar optredens met Le Poème Harmonique.
Op 11 mei spelen de blazers van deFilharmonie  olv Jacob Slagter in Amuz, Antwerpen een concert waar haar nieuwste creatie voor blazers, 'Sussuri dell'Ombra' het concert opent.

En de zomer start alvast ook ontzettend fijn met een première van haar 'Konzertstück' voor orkest door het Nationaal Orkest van België olv Alexander Vedernikov in Bozar, Brussel op zaterdag 21 juni en de dag erna, op 22 juni, zingt de schitterende mezzo Els Mondelaers haar 'Poïèma' voor stemsolo op de prestigieuze Musikfestspiele Potsdam Sanssouci in Potsdam.

Verwante items in de databank

Personen/groepen:Annelies Van Parys (componist)
Oxalys (ensemble (instrumentaal))
deFilharmonie (symfonisch orkest)
Nationaal Orkest van België (symfonisch orkest)
Organisaties:AMUZ (club / kleine concertzaal)

Terug Meer nieuws