Musica en Amuz organiseren samen twee summerschools

Deze editie focust op polyfone zang en blaasinstrumenten

Dit is een gearchiveerd bericht

05.03.2014

Tijdens deze twee Summerschools wordt een selecte groep muzikanten een week lang gecoacht door professionele artiesten. De Summerschool richt zich tot gevorderde en (pre-)professionele zangers.

Summerschool voor zang - Monteverdi Mantovano
Deze zesde editie van de Summerschool met Capella Pratensis brengt de cursisten naar Mantua in Italië, waar de jonge Claudio Monteverdi zich ontwikkelde als componist. In dienst van hertog Vincenzo Gonzaga (1590-1612) kreeg Monteverdi de kans om te componeren voor concerten in de paleizen van Gonzaga en de Santa Barbara kapel. Met invloedrijke muzikanten als Giaches De Wert, Salomone Rossi, Striggio, Viadana en Riccio heerste er in Mantua een uitstekend muzikaal klimaat.

Onder begeleiding van Stratton Bull en Pieter Stas (Capella Pratensis) zingen de deelnemers een week lang muziek van deze illustere groep componisten, en natuurlijk ook van Monteverdi zelf uit zijn periode in Mantua. Nieuw is de aanwezigheid van Marco Mencoboni, Italiaans klavierspeler en dirigent van het ensemble Cantar Lontano. Zijn excellente kennis van het Italiaanse repertoire en de taalkundige subtiliteiten van deze muziek maken hem tot de ideale partner voor deze cursus. Net als voorgaande edities wordt gewerkt met facsimile’s met originele notatie.

De parallelle Summerschool voor blaasinstrumenten (met Wim Becu) geeft deze cursus een extra dimensie. Het opent de deur naar een brede waaier aan stijlen. 

Door de samenwerking met het Festival van Vlaanderen Antwerpen (Laus Polyphoniae) krijgen de deelnemers de fantastische gelegenheid om internationale topensembles polyfonie te horen vertolken. 

Docenten:
Stratton Bull and Pieter Stas van Cappella Pratensis
Marco Mencoboni, directeur van Cantar Lontano 

Deelnemers:
De Summerschool richt zich tot gevorderde en (pre-)professionele zangers. De ervaring leert dat deze mix zorgt voor een vruchtbare en stimulerende leercontext.

alle info op : Summerschools 2014


Verwante items in de databank

Personen/groepen:Wim Becu (muzikant, docent, dirigent, solist, oude muziek, repertoire)
Stratton Bull (oude muziek, solist)
Organisaties:Musica Impulscentrum voor Muziek (muziekeducatieve organisatie, onafhankelijke organisator, muziekorganisaties, informatie, documentatie en promotie, hedendaagse muziek, oude muziek)
AMUZ (muziekorganisaties, concertzaal / organisatie, oude muziek, hedendaagse muziek)

Terug Meer nieuws