Stromae grootste prijsbeest op de MIA's

Dit is een gearchiveerd bericht

09.02.2014

Stromae was zaterdag het grootste prijsbeest op de zevende editie van de MIA’s, de Music Industry Awards. Hij wist liefst alle acht van zijn nominaties te verzilveren. Rocco Granata werd met een Lifetime Achievement Award beloond voor de muziek die hij in ruim een halve eeuw carrière heeft nagelaten.

Ondanks de stevige concurrentie van een hele resem andere genomineerden, kwam Stromae tijdens de zevende editie van de MIA’s als grote overwinnaar uit de bus. Zowel publiek als sector koos massaal voor het Brusselse fenomeen en stuurde hem met maar liefst acht awards naar huis. 

Terwijl Stromae twee jaar geleden één MIA binnenrijfde in de categorie Hit van het Jaar, won hij nu het pleit in de categorieën Dance, Solo Man, Pop, Album, Auteur/Componist, Artwork, Videoclip én Hit van het Jaar. Nooit eerder in de geschiedenis van de MIA’s kon een artiest tijdens één editie zoveel awards op zijn conto schrijven.

Vrouwen boven
Naast de formidabele winst van Stromae komen meteen drie straffe vrouwelijke laureaten in het vizier. Slongs Dievanongs, de Antwerpse rapster met Griekse roots, verzilverde haar nominatie in de publiekscategorie Doorbraak. Trixie Whitley haalde het in de categorie Solo Vrouw van Axelle Red, Coely, en Natalia. Bert Dockx, Tom Van Stiphout en Roland van Campenhout moesten dan weer de duimen leggen tegen de drumstokjes van Isolde Lasoen in de categorie Muzikant.

In de categorie Groep legde Balthazar het af tegen publieksfavoriet Hooverphonic. Clouseau haalde het in de categorie Nederlandstalig van Flip Kowlier, Jonas Winterland en Meuris. Nieuwkomer Robby Longo kon niet meesurfen op de countryhype en zag schlagerkoning Christoff aan de haal gaan met de award voor Vlaams Populair. 
Dat Daan ondertussen wel een potje kan breken bij zijn fans, blijkt uit zijn winst in de publiekscategorie Alternative. In de categorie Live Act moest hij dan weer zijn meerdere erkennen in Balthazar die het afgelopen jaar een live-reputatie opbouwden om u tegen te zeggen en zo met de meeste stemmen van de muzieksector ging lopen.

Winnaars MIA's 2013

Verwante items in de databank

Nieuws:Save the date: uitreiking MIA's 2014 op donderdag 8 januari (06.10.2014)
Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Zij doen de hitmachine draaien (11.02.2014)
De hoogmis van een marginale sector (10.02.2014)
De man die alles wint (10.02.2014)
'Dit is mijn mooiste prijs ooit' (08.02.2014)
Personen/groepen:Trixie Whitley (muzikant, groep / artiest)
Slongs Dievanongs (groep / artiest)
Clouseau (groep / artiest)
Balthazar (groep / artiest)
Daan (groep / artiest)
Isolde Lasoen (muzikant)
Christoff (artiest / groep)
Hooverphonic (artiest / groep)
Rocco Granata (muzikant, groep / artiest)
Organisaties:De MIA's (prijzen & wedstrijden)
Releases:Racine carrée

Terug Meer nieuws