Arno & Paul Couter over FreckleFace

LP heruitgave - Luistersessie in Huis 23

Dit is een gearchiveerd bericht

28.05.2013

Op donderdag 6 juni organiseren AB en Muziekcentrum Vlaanderen een luistersessie van FreckleFace, de lp uit 1972 waarop Arno en Paul Couter voor het eerst hun muziek aan het vinyl toevertrouwden. Plaats van het gebeuren: Huis 23 in de Steenstraat te Brussel. Toegang is gratis maar (tijdig) reserveren noodzakelijk, de plaatsen zijn beperkt.

Freckleface is het eerste en enige album van de band met dezelfde naam. Uitgebracht in de zomer van 1972, op een erg beperkte oplage, was de plaat al snel uit de aandacht verdwenen. Toch is dit een historisch album daar het de eerste gekende opnames zijn van de samenwerking tussen Arno en Paul Couter, de voorbode voor Tjens Couter, TC Matic,...

Freckleface was een Oostends kwintet opgericht door Paul Vandecasteele dat progrock maakte in de traditie van hun Britse voorbeelden van die tijd: Yes, Genesis,... Na enkele maanden stappen er echter al 4 leden op. Arno wordt binnengehaald als mondharmonicaspeler en hij neemt zijn maat Paul Couter mee. Aangevuld met drummer Jean Lamoot wordt Freckleface één van de belangrijke livebands van de vroege jaren 1970 in Oostende en omstreken.

Flash forward naar mei 2013: het in Belgische re-issues gespecialiseerde label Starman Records brengt de plaat opnieuw uit, op vinyl en cd en met foto's van Danny Willems.
Voor de eerste keer sinds decennia kan iedereen deze legendarische opnames, gefinancierd door cafébaas Bobo en opgenomen door enkele studenten van het toenmalige Hitcs (nu: RITS), horen.

AB en Muziekcentrum Vlaanderen willen dit gebeuren niet onopgemerkt laten voorbij gaan en koppelen aan de release een Album Listening Session.
Als inleiding zal AB programmator Marc Decock, jarenlang tourmanager van TC Matic, in het Oostends, met Arno en Paul Decouter herinneringen bovenhalen over hoe deze plaat 40 jaar geleden tot stand gekomen is. Nadien luisteren we integraal naar de plaat.

De Standaard over de heruitgave: (...) "dit album heeft zijn waarde en dat ligt niet alleen aan de warme charme die afstraalt van deze uitgesponnen bluesmuziek. Hier horen we 'Trouble in mind', de song waarop Arno Hintjens voor het eerst zong, op aandringen van Couter, en tegen alle negatieve reacties in. Ook 'Hold my hand' is van hem. Het zijn snijdende, doorvoelde interpretaties van een jonge bluesfan."

Praktisch
Wanneer: Donderdag 6 juni 2013 vanaf 18u
Waar: Huis 23 - Steenstraat 23, 1000 Brussel (AB Café)
Je kan deze luistersessie gratis bijwonen door in te schrijven via reservationshuis23@abconcerts.be (met vermelding 'freckle')


Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Oud goud (05.06.2013)
Personen/groepen:Arno Hintjens (muzikant)
Releases:Freckle Face

Trefwoorden:

Terug Meer nieuws