Freckle Face

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Freckle Face
Label(s):Starman Records
Label code:SMR004
Releasedatum:21.05.2013
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):blues
Taal:Engels

Info

Heruitgave van het enige album van Freckleface, de eerste groep van Paul Couter en Arno Hintjens - en dus voorbode van Tjens Couter, TC Matic en nog veel meer. Deze folky bluesplaat werd in een paar takes in de kelder van een Gentse school opgenomen, verscheen op een zeer kleine oplage in 1972 en verzeilde vrij snel in de vergetelheid.
Het album wordt nu voor het eerst terug uitgebracht op cd en gelimiteerd vinyl (genummerde oplage, 500 ex.)

Track-info

1.If we
2.Trouble in mind
3.Mary
4.Hold my hand
5.When darkness fades away

Perscommentaren

(...) "dit album heeft zijn waarde en dat ligt niet alleen aan de warme charme die afstraalt van deze uitgesponnen bluesmuziek. Hier horen we 'Trouble in mind', de song waarop Arno Hintjens voor het eerst zong, op aandringen van Couter, en tegen alle negatieve reacties in. Ook 'Hold my hand' is van hem. Het zijn snijdende, doorvoelde interpretaties van een jonge bluesfan. Ook leuk: de cover van Etienne Elias en fantastische foto's van Danny Willems." (***)
Peter Vantyghem, De Standaard, 25.05.2013, p.23

"Nog voor het iets bekendere Tjens Couter (voorloper van TC Matic) debuteerde dit duo in de hete zomer dat Eddy Merckx voor de vierde keer de Tour de France won en Bowie zijn Ziggy Stardust uitbracht (1972) met een voorheen nagenoeg onvindbaar maar nu heruitgegeven, traag en meeslepend bluesalbum. Vijf tracks in veertig minuten, opgenomen in een paar takes in de kelder van een school in Gent, met ook Paul Vandecasteele (bas/zang) en Ian Lamoot (drums) binnen de gelederen. Je hoort waarom Paul Couter later in TC Matic niet meer zou kunnen aarden; de man is geboren om blues te spelen. Anders lag dat voor de destijds 23-jarige zanger en enfant terrible Arno Hintjens. Ook hij zingt hier, in twee van de vijf tracks slechts, de blues. Dat doet hij echter op dezelfde karakteristieke en eigenzinnige manier als waarmee hij nog altijd Franse chansons, rock of reggae aanvalt."
Willem Jongeneelen, OOR 07, juli/augustus 2013, p. 101

Verwante items in de databank

Nieuws:Arno & Paul Couter over FreckleFace (28.05.2013)
Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Oud goud (05.06.2013)