20 jaar Phaedra CD!

Dit is een gearchiveerd bericht

12.09.2012

Het klassieke muzieklabel Phaedra bestaat 20 jaar en zal dit vieren met een Jubileumconcert op zondag 28 oktober 2012 om 17u in deSingel in Antwerpen. Phaedra werd opgericht door Luc Famaey om ‘het mooiste’ uit de Vlaamse en Belgische muziekgeschiedenis voor de volgende generaties te bewaren en te ontsluiten.

Voor het concert doet Phaedra beroep op twee artiesten die nauw verbonden zijn met het label: de sopraan Liesbeth Devos die zopas een hele lied-cd opnam met een selectie van Frans- en Nederlandstalige liederen van August de Boeck, en de dirigent Ivo Venkov, die voor Phaedra drie orkest-cd's wijdde aan Jef van Hoof, August de Boeck en Jozef van Looy.

Het programma omvat naast een selectie uit het ballet 'La Phalène' van De Boeck (waarvan Phaedra voor de gelegenheid de partituur heeft laten restaureren en digitaliseren voor symfonisch orkest), ook nog vocale werken van diezelfde August de Boeck, van Lodewijk Mortelmans en van Frits Celis.

In het tweede deel volgen 'Beelden uit een Tentoonstelling' van Modest Moessorgski in de briljante orkestratie van Maurice Ravel.

Ter gelegenheid van dit Jubileumconcert geeft Phaedra CD een catalogus uit, samengesteld door Prof. Dr. em. Guy A.J.Tops.

De Feesttoespraken worden gehouden door Jan Dewilde, Bibliothecaris van het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium van Antwerpen en Hoofd van het Studiecentrum voor Vlaamse Muziek, en componist Frits Celis, eredirigent van de Koninklijke Muntschouwburg te Brussel en veertig jaar lang Muziekdirecteur en Chef-dirigent van de Koninklijke Vlaamse Opera en de Opera van Vlaanderen te Antwerpen.


Meer info over het label leest u op de site van Klara over de ambassadeurs van de klassieke muziek.

Meer info over het Jubileumconcert: zie www.deSingel.be

Verwante items in de databank

Organisaties:Phaedra (platenfirma / label)

Terug Meer nieuws