Ars Musica op wandel door België

Dit is een gearchiveerd bericht

12.03.2012

Het in 1989 gestichte Brusselse festival Ars Musica heeft opnieuw zijn thuisbasis Brussel met vier andere ankerpunten in België:  Antwerpen, Brugge, Luik en Bergen uitgebreid. Curator van dienst: Claude Ledoux, thema voor deze editie: een andere stellingname, een ander opzet: Altra cosa...

Het festival Ars Musica werd gesticht in 1989 en is uitgegroeid tot één van de referentie voor hedendaagse muziek in België. De concerten hebben als thuisbasis Brussel maar sinds 2009 wordt er contact gezocht met andere huizen in steden over België verspreid. Dit jaar vinden naast Brussel concerten plaats in Antwerpen, in Brugge, in Luik en in Bergen.
De organisatie ondersteunt de muzikale creatie maar verkent ook andere artistieke paden zoals dans, film, beeldende kunst en multimedia. Zo worden ondermeer
in Antwerpen twee composities gecreëerd: Pim Moorer's Songs van de Schoonheid op tekst van Peter Verhelst en Feesten van angst en pijn van Bram Van Camp op tekst van Paul van Ostaijen. Uitvoerders zijn het Kryptos Quartet en Het Collectief.
Brugge zet in op de stem met een driedaagse rond de stem georganiseerd in samenwerking met  Institute for living voice. Hierin zijn o.a. Les Aveugles, een opera van Daan Janssens & Patrick Corillon gedirigeerd door Filip Rathé te horen. Institute for living voice wordt geproduceerd door Muziektheater Transparant en de stemcoaches zijn dit jaar: Salome Kammer, Iva Bittová, Claron Mc Fadden en David Moss.

Ars Musica biedt een platform aan, waar culturele instellingen uit Brussel, Vlaanderen en Wallonië, nationale en buitenlandse ensembles en musici elkaar in een creatieve en open geest kunnen ontmoeten, de blik gericht op Europa en de rest van de wereld.


Voor alle info zie:
www.arsmusica.be
www.concertgebouw.be

www.desingel.be

Verwante items in de databank

Organisaties:Ars Musica (festival)
Concertgebouw Brugge (grote concertzaal)
deSingel (grote concertzaal, kunstencentrum)

Terug Meer nieuws