Peter de Caluwe nieuwe voorzitter van Opera Europa

Dit is een gearchiveerd bericht

08.11.2011

Peter De Caluwe, algemeen directeur van De Munt in Brussel, is in het Poolse Warschau verkozen tot voorzitter van Opera Europa, de organisatie van professionele operahuizen en festivals in Europa.De Caluwe is de opvolger van Joan Matabosch, artistiek directeur van het Gran Teatre del Liceu van Barcelona, Bernard Foccroulle, algemeen directeur van het Festival van Aix-en-Provence, en Anthony Freud, algemeen directeur van de Chicago Lyric Opera. Peter de Caluwe is actief lid van Opera Europa sinds de oprichting ervan in 2002.
Hij vindt de aanstelling een grote eer. "Het is een uitdaging om deze organisatie te blijven uitbreiden en nieuwe leden aan te trekken, om de lobbykracht van onze sector te vergroten en om het belang van opera vandaag te delen", aldus de kersverse voorzitter.

Opera Europa telt 118 leden in 36 landen, die hun ervaringen kunnen delen via conferenties en gespecialiseerde seminaries. De organisatie lanceerde ook de Europese Operadagen, een initiatief dat elk jaar in mei de opendeurdagen van Europese operahuizen coördineert.

De Opera Europa-conferenties worden volgend jaar plaats van 16 tot 18 maart georganiseerd door de Franse Opéra National de Lyon , en van 25 tot 28 oktober door de vier Russische operahuizen in Moskou: het Bolsjoj-theater, het Stanislavski muziektheater, het Novaja Opera-theater en het Moskouse muziektheater voor kinderen. 

Verwante items in de databank

Personen/groepen:Peter De Caluwe (artistiek leider)

Terug Meer nieuws