LAbO III, een grootschalig en interdisciplinair participatieproject

Dit is een gearchiveerd bericht

16.03.2011

De derde editie van LAbO groeit uit tot een grootschalig en interdisciplinair participatieproject met een focus op actuele muziek . Meer dan 60 studenten muziek, dans, beeldende kunst uit Vlaamse en buitenlandse conservatoria en kunsthogescholen schreven zich in bij Champ d'Action en blijken uiterst gemotiveerd om het project mee vorm te geven.

Deze eerste interdisciplinaire editie van LAbO focust zich in het bijzonder op het werk van de Nederlands-Cypriotische componist en multimedia artiest Yannis Kyriakides (Conservatorium Den Haag) en de Amerikaanse componist Mark Applebaum (Stanford University ). Daarnaast wordt ook de jarenlange samenwerking belicht tussen componist en artistiek leider Serge Verstockt en architect Werner Van dermeersch (Sint Lucas Antwerpen). Tijdens de workshopweek tussen 14 en 19 maart zijn er verder coachings van installatie kunstenaar Tim Vets, cellist Arne Deforce , percussionist en artistiek leider van de Slagwerkgroep Den Haag Fedor Teunisse en choreograaf Marc Vanrunx t. De deelnemers krijgen een intensief zesdaags parcours met workshops, lezingen, toonmomenten, mogelijkheid tot het exposeren van klankinstallaties , open repetities en individuele instrumenten - en compositiesessies.
Kers op de taart is het slotparcours in deSingel op 19 maart 2011  in het kader van Ars Musica en opendag Koninklijk Koninklijk Vlaams Conservatorium Antwerpen (Hogeschool Antwerpen Artesis) .

LAbO prijzen :
Aansluitend op het slotparcours volgt een prijsuitreiking voor de 3 beste LAbO studentenprojecten (geselecteerd door een jury bestaande uit de curatoren en coaches van LAbO III) . Deze nieuwe LAbO prijzen zijn een initiatief van Champ d'Action (met de financiële ondersteuning van SWDC).
De winnaars ontvangen voor elk project 750 euro om het verder te verfijnen, een volledige dag in Studio Champ d'Action om te repeteren, op te nemen ea én een volgend concert in het kader van de structurele samenwerking tussen Champ d'Action en M HKA - zondag 8 mei 2011 van 14 tot 17 u.
Eén van de drie winnaars ontvangt tenslotte de nieuwe What's Next prijs. Dit project krijgt een extra uitvoering op het What's Next Festival op 1 oktober 2011 in Flagey - Brussel.

Voor meer informatie over dit project: www.champdaction.be/nl/laboratorium/
Voor het volledige programma en updates van artiesten en studenten zelf : www.champdaction.be/nl/labo2011scratchpage/


Verwante items in de databank

Personen/groepen:ChampdAction (ensemble (instrumentaal))
Organisaties:Ars Musica (festival)

Terug Meer nieuws