De Kreun nodigt professionelen uit op 'European Professional Days Of Popular Music'

Dit is een gearchiveerd bericht

17.06.2010

Op 28, 29 en 30 juni wordt de Muzieksite op het Conservatoriumplein in Kortrijk omgetoverd tot een ontmoetingsplaats en congrescentrum voor professionele concertorganisaties uit heel Europa. Met delegaties uit Frankrijk (Fedurok), Spanje (Access), Portugal (d’Orfeu), Denemarken (Spillesteder / Rosa) en uiteraard Vlaanderen (Clubcircuit) en Wallonië (Club Plasma) is het meteen één van de grootste meetings die de focus legt op actuele Europese topics rond popmuziek. De Kreun en Muziekcentrum Vlaanderen nodigen de professionele muzieksector op dinsdagavond 29 juni ook uit voor een ‘meet&greet’ met hun Europese collega's. Inschrijven is verplicht!
Met De Kreun als centraal meetingpoint zal er drie dagen lang gedebatteerd worden in het Muziekcafé, de Concertstudie en de lokalen van Muziekcentrum Track*. Thema’s als geluidsnormen, het Europees muzikaal erfgoed, de verhouding tussen de vrije markt en de muzieksubsidies staan op de agenda. 

En er is uiteraard ook muziek! Op 28 en 29 juni pakt De Kreun ’s avonds uit met een showcasefestival waar een aantal Vlaamse en Franse groepen zich voorstellen aan de Europese podia. Op maandag staan Roken Is Dodelijk (FR), An Pierlé en Dez Mona op het podium. Dinsdagavond is het de beurt aan Cercueil (FR), Mintzkov en The Hickey Underworld

Noteer alvast dinsdagavond 29 juni, 18u30, in je agenda, want dan nodigen De Kreun en Muziekcentrum Vlaanderen de professionele muzieksector uit op een ‘meet&greet’ met de aanwezige Europese concertsector. Wij voorzien een hapje en een drankje. 

Om een vlot verloop van deze driedaagse te garanderen vraagt de Kreun om vooraf in te schrijven. Via deze Doodle-link kan je aanduiden of je aanwezig zal zijn op de 'meet&greet' en/of op de debatten of showcases.


Beknopte agenda 'European Professional Days Of Popular Music'

28/06 Assemblé Générale Fédurok
14u Statutaire vergadering Fédurok (enkel voor Fédurok leden)
19u30 Diner in het Parkhotel
21u tot … Showcasefestival met Roken Is Dodelijk, An Pierlé en Dez Mona

29/06 European Professional Days Of Popular Music
09u Verwelkoming
10u Plenaire vergadering met thema’s: politieke ondersteuning van actuele / populaire muziek – regionale vs. Europese beleidscontext
12u Lunch in Parkhotel
12u Lunchmeeting Clubcircuit (enkel voor clubcircuit-leden)

14u Workshops rond thema’s: wetgeving rond geluidsbeperkingen, muziekaal erfgoedbeleid, cultuur & economie, muziek binnen web 3.0, …
16u30 Plenaire vergadering met verslagen van de verschillende workshops
18u30 ‘Meet&Greet’ tussen Belgische professionelen en de aanwezige Europese concertsector (ism Muziekcentrum Vlaanderen)
19u30 Frieten en Belgische specialiteiten - walking diner
21u tot … Showcasefestival met Cercueil, Mintzkov en The Hickey Underworld

30/06 European Professional Days Of Popular Music
10u Plenaire zitting en workshops met als centrale thema : Europese samenwerking – SWOT
12.30 Afsluitende lunch in Parkhotel

Verwante items in de databank

Nieuws:Clubcircuit tekent Europese samenwerkingsovereenkomst (20.09.2010)
Organisaties:De Kreun (muziekeducatieve organisatie, club / kleine concertzaal)
Clubcircuit (ondersteunende organisatie)
Muziekcentrum Vlaanderen (ondersteunende organisatie, bibliotheek, archief, studiecentrum, website)

Terug Meer nieuws