Felix Ceunen wint de Jef Van Hoof prijs 2010

Dit is een gearchiveerd bericht

08.01.2010

De jury van de Jef Van Hoofprijs kende eenparig de prijs toe aan Felix Ceunen.Voor de dertiende maal werd de driejaarlijkse Jef van Hoof Prijs voor compositie uitgeschreven. Bij de sessie 2010 luidde de opdracht om een werk te schrijven voor een solo – strijkinstrument (viool, altviool, cello of contrabas) met een duurtijd van 10 tot 20 minuten. De wedstrijd stond open voor alle Vlaamse componisten, ongeacht hun woonplaats of leeftijd. De Prijs bedraagt 1.500 Euro.

Eenparig heeft de jury de Prijs toegekend aan het werk “Parcae” voor vioolsolo van Felix Ceunen (° Heuden 1955). Hij is laureaat van de Koninklijke Conservatoria van Antwerpen en Luik en maakte deel uit van de Koninklijke  Muziekkapel van de Gidsen. Zijn oeuvre omvat symfonische werken, kamermuziek, stukken voor harmonie of fanfare, solo-instrumenten en synthesizer.
De jury onder het erevoorzitterschap van Ernest Van der Eyken, had als leden Marc Verhaegen, Wim Henderickx en Luc Van Hove. 

De officiële overhandiging  zal plaatsvinden in de Blauwe Zaal van deSingel te Antwerpen tijdens de jaarlijkse Peter Benoit-herdenking van het Conservatorium Antwerpen op maandag 1 maart 2010 om 20 uur. 


Verwante items in de databank

Personen/groepen:Jef Van Hoof (componist)
Felix Ceunen (muzikant, dirigent)
Organisaties:Jef Van Hoof Prijs (prijzen & wedstrijden)

Terug Meer nieuws