Showcase van Jaune Toujours op Womex

Dit is een gearchiveerd bericht

17.09.2009

Op 30 oktober speelt Jaune Toujours een off-showcase op Womex. Womex (World Music Expo) is de belangrijkste internationale professionele beurs voor wereldmuziek die jaarlijks een paar duizend professionals rond dit genre samenbrengt. Muziekcentrum Vlaanderen en WBM slaan de handen opnieuw in elkaar voor een gezamelijke vertegenwoordiging.

De editie van 2009 vindt plaats in Kopenhagen van 28 oktober tot 1 november. Muziekcentrum Vlaanderen zal naar aanleiding van de beurs samen met Wallonie-Bruxelles Musiques een Guide to Belgium’s World & Folk Music uitbrengen. Beide organisaties zijn er ook vertegenwoordigd met een stand en vormen ‘een Belgische straat’ waarin wereldmuziek uit België een platform krijgt.

De Womex-gids kondigt Jaune Toujours aan als “Genre-busting accordion and brass-led brew of rock, chanson, ska, gypsy, latin and Balkan ingredients served up by a high-class posse of the most active musicians on the Brussels music scene”. De groep rond Piet Maris releast momenteel met ‘La Rue’ een tweede singel uit het recente album KOLEKTIV. Dat album was deze zomer nog goed voor 3- en 4-sterrenrecensies in vakbladen als fROOTS en Songlines. Internationaal is Jaune Toujours dan ook al lang geen onbekende meer en met de showcase wil de groep zijn internationale positie verstevigen en de professionele netwerken verder uitbouwen.

Jaune Toujours krijgt voor de showcase de promotionele steun van Muziekcentrum Vlaanderen (MCV), Wallonie-Bruxelles Musiques (WBM) en Sabam. Op die manier fungeert de groep met als thuishaven Brussel als een ware Belgische vertegenwoordiger van de wereldmuziekscene. MCV en WBM trekken die Belgische kaart ook door met de productie van de Guide to Belgium’s World & Folk Music. Daarin introduceren ze een selectie van belangrijke festivals, zalen, labels en organisaties die actief zijn op het valk van wereldmuziek. Beide organisaties zullen op Womex ook een ontmoetingsmoment organiseren tussen binnen- en buitenlandse professionelen.

In de aanloop naar Womex valt trouwens reeds heuglijk nieuws te melden. Het vanuit Brussel opererende label Crammed zal in Kopenhagen namelijk een top-label award in ontvangst nemen, uitgereikt door Womex. Crammed groeide sinds de oprichting in de jaren ’80 uit tot een wereldwijd gerespecteerd, avontuurlijk label. Huidige Crammed-artiesten zijn onder andere Konono N°1, Bebel Gilberto, Cibelle, Balkan Beat Box, Think of One, Taraf De Haidouks of Koçani Orkestar.

Links:
www.myspace.com/jaunetoujours
www.choux.net
www.womex.com
www.crammed.be

Verwante items in de databank

Personen/groepen:Jaune Toujours (groep / artiest)

Trefwoorden:

Terug Meer nieuws