Flemish Jazz Meeting 2009

Dit is een gearchiveerd bericht

14.07.2009

Op 4, 5 en 6 september 2009 vindt in Brugge de derde editie van de Flemish Jazz Meeting plaats, een ‘showcase happening’ op initiatief van De Werf/Jazz Brugge, Muziekcentrum Vlaanderen en JazzLab Series.

Door Vlaamse jazzmuzikanten gedurende drie dagen in contact te brengen met buitenlandse organisatoren en journalisten, willen de initiatiefnemers helpen hun internationale bekendheid en speelkansen op buitenlandse podia verhogen. Via korte concerten (showcases) kunnen de groepen zich in de allerbeste omstandigheden presenteren en bij wijze van ‘visitekaartje’ wordt ook een promotie-cd met jazzgids en een DVD aangemaakt (Jazztublieft).

Om te bepalen welke artiesten dit extra duwtje in de rug verdienen, werden een zestigtal jazzkenners aangeschreven. Zij kregen de vraag om een selectie van 10 muzikanten/groepen uit Vlaanderen te maken die anno 2009 een plaats verdienen op de podia van Europese clubs of festivals. Doorslaggevende criteria hierbij zijn repertoire, originaliteit en maturiteit. Het gaat in ieder geval niet om een competitie.

Wie zullen op de FJM09 optreden? Bart Defoort Quartet, Briskey, Carlo Nardozza Quintet, Christian Mendoza Group, DelVitaGroup, Free Desmyter Quartet, Hijaz, Jeroen Van Herzeele Quartet, Pierre Anckaert Trio, RadioKUKAorkest, Saxkartel, Tutu Puoane Quartet, Tuur Florizoone met Massot-Florizoone-Horbaczewski.

Wie zal op de meeting aanwezig zijn? De Flemish Jazz Meeting is een professioneel ontmoetingsmoment dus enkel toegankelijk op uitnodiging. De internationale gastenlijst bestaat uit organisatoren en journalisten uit Europa waarvan men overtuigd is dat zij iets voor de Vlaamse jazzscène kunnen betekenen. Dit jaar ligt de focus op Frankrijk naar aanleiding van het uitwisselingsproject JAZZPASS.BE.FR  met AFIJMA. Verder worden uiteraard alle Belgische organisatoren en journalisten uitgenodigd zodat ook zij hun netwerk kunnen uitbreiden en met buitenlandse collega's ideeën kunnen uitwisselen.

Voor meer info: www.flemishjazzmeeting.be of contacteer Katrien van Remortel (katrien@muzziekcentrum.be / tel 02 504 90 96)

Jazz Brugge Muziekcentrum Vlaanderen (logo) De Werf JazzLab Series

Verwante items in de databank

Nieuws:Terugblik op de Belgian Jazz Meeting 2011 (20.10.2011)
Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Jazz in Vlaanderen anno 2009 (09.2009)
Pagina's:Jazz in Vlaanderen anno 2009
Releases:Jazztublieft!

Trefwoorden:

Terug Meer nieuws