DJ Grazzhoppa's DJ Bigband

Toon enkel: DJ Grazzhoppa's DJ Bigband, DJ Grazzhoppa

Categorie:groep / artiest
2005
Genre(s):hip-hop, nu-jazz

Korte beschrijving

Met zijn DJ Bigband demonstreert DJ Grazzhoppa hoe zes turntablists samen kunnen spelen in een bigband formatie. De werkwijze is even simpel als geniaal: elke dj neemt een andere sectie voor zijn rekening: bassen, percussie, blazers en vocals. Elke sectie wordt al improviserend live op de draaitafels geproduceerd.

Biografie

In  2003  richtte  DJ  Grazzhoppa  met  de  steun  van  kc  nOna DJ Grazzhoppa’s  DJ Bigband op. Sinds de start creëerde het ensemble verschillende projecten met wisselende bezettingen: DJ Bigband size #1, Visual Vectorz Project, Around the world in 80 beats, DJ Grazzhoppa's DJ Bigband + Aka Moon, Djamsessions en Back to Scratch.
De focus ligt op het uitlichten van de draaitafel als muziekinstrument en ze ontwikkelden samen methodes om te componeren en musiceren in dialoog met elkaar en andere muzikanten.
DJ Grazzhoppa's DJ Bigband trad op in meer dan 10 landen, zowel op grote festivals (Lowlands, Roskilde, Jazz Middelheim,...) als in verschillende theaters (Muntschouwburg, De Singel,...).

Selectieve discografie

All things 'G' - Volume 3All things 'G' - Volume 3 (2014)
hip-hop
DJ Grazzhoppa
All things 'G'All things 'G' (2013)
hip-hop
DJ Grazzhoppa
Intricate Moves 2Intricate Moves 2 (2013)
hip-hop
DJ Grazzhoppa
DJ Grazzhoppa's DJ Bigband + Aka MoonDJ Grazzhoppa's DJ Bigband + Aka Moon (2010)
nu-jazz, hip-hop
DJ Grazzhoppa's DJ Bigband, Aka Moon

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Grazzhoppa's wereld is niet zo groot (22.09.2008)