Renaat Ackaert

Categorie:muzikant, muziekleraar
Instrument(en):cello
Huidig/voormalig lid van:Quatuor Alfama, Rubens ensemble

Biografie

Renaat Ackaert, geboren te Waregem, krijgt zijn eerste cellolessen van Paul Van Egghen. Hij zet zijn muzikale studies verder aan het Koninklijk Conservatorium van Gent waar hij het Meesterdiploma cello behaalt in de klas van France Springuel. Daarna specialiseert hij zich te Antwerpen in de klas van Ilia Laporev. Renaat Ackaert is laureaat van de wedstrijd "Jong Tenuto" en behaalt een Eerste Prijs op de "Nationale Muziekwedstrijd van het Gemeentekrediet" (Dexia Classics). Hij is aanvoerder in het Symfonieorkest Vlaanderen en werkte samen met heel wat andere orkesten en ensembles zoals de Beethovenacademie, I Fiamminghi en de Filharmonie. Op kamermuziekvlak volgt hij meestercursussen bij Alexander Lonquich in Italië en doet hij veel ervaring op in o.a. het Feniks Pianotrio, Pianokwartet Con Spirito, Ensemble Walter Boeykens, Prometheus Ensemble, Ensemble Emanon, enz. Renaat Ackaert geeft celloles en instrumentaal ensemble te Avelgem en Oudenaarde. Tevens dirigeert hij het kamerensemble Da Capo.

Selectieve discografie

Folies de FlandreFolies de Flandre (2013)
21ste eeuw / hedendaags
Wouter Vercruysse, Wouter Vercruysse, Robrecht Kessels, Johannes Ockeghem, Armand Coeck, Robrecht Kessels, Armand Coeck, Ann Van Hecke (...)
Frédéric Devreese - DivertimentiFrédéric Devreese - Divertimenti (2006)
20ste eeuw
Quatuor Alfama, Renaat Ackaert, Frédéric Devreese

Selectieve discografie als medewerker

QuartettsatzQuartettsatz (2011)
20ste eeuw
Quatuor Alfama, Hugo Wolf, Anton Webern, Arnold Schönberg, Felix Mendelssohn-Bartholdy, Piotr Iljitsj Tsjaikovski, Benjamin Britten, Jean Sibelius (...)