Mathijs Everts

Categorie:repertoire
Genk, 2002
Genre(s):Klassiek
Instrument(en):percussie
Huidig/voormalig lid van:Youth orchestra Flanders, I SOLISTI

Biografie

Mathijs Everts werd geboren op 11 mei 2002 te Genk. Reeds op jonge leeftijd werd het duidelijk dat er ritme in hem zat. Elke vrijdag woonde hij de repetitie van de lokale accordeonclub 'Adventura' bij. Al snel had hij veel interesse in de drummer. Later werd hij de 'kleine drummer' van deze groep. 

Op 6-jarige leeftijd werd hij ontdekt door drumleerkracht Marc Vrijens. Hier begon hij zijn eerste drumlessen. Nadat Marc omkwam in een auto-ongeluk, startte Mathijs zijn slagwerklessen aan de muziekschool van Gellik. Hier volgde hij les bij Wim Slangen en Mieke Buekers. Verder was Mathijs lid van de “Jong Talentenklas”, waar hij naast slagwerk, ook piano en muziekschriftuur volgde bij Erwin Deleux en Martin Slootmaekers. 

Tussen 2014 en 2019 speelde Mathijs als vaste slagwerker bij Brassband 'De Grensbewoners' Smeermaas. Hiermee nam hij meerdere keren deel aan het Belgisch Brassband Kampioenschap, en dit met succes.

In 2017 werd Mathijs toegelaten aan het 'Jong Conservatorium' in Antwerpen. Hier kreeg hij slagwerk van Carlo Willems en Koen Wilmaers, Algemene Muziek Leer van Edwig Abrath en kamermuziek van Dirk Proost, Jan de Maeyer en Nicolas Callot. Een jaar later begon Mathijs zijn studies klassiek slagwerk aan de kunsthumaniora van het Lemmensinstituut te Leuven. Zijn docenten slagwerk waren hier Evert van Eynde en Tim Ouderits. 

Van 2018 tot 2020 was Mathijs actief als slagwerker bij het Euregio Jeugdorkest. In 2019 startte hij als solo paukenist bij het Antwerps Jeugdorkest en als slagwerker/paukenist bij Youth Orchestra Flanders. Tevens startte hij ditzelfde jaar als drummer bij de kleinkunstband 'De Ronnies'.

In 2020 studeerde hij af aan het Lemmensinstituut en zette hij zijn studies verder aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Zijn docenten hier zijn Carlo Willems, Koen Wilmaers, Pieter Mellaerts en Pieterjan Vranckx. 

Vanaf 2021 maakt Mathijs deel uit van het Nationaal Jeugdorkest en de Noord-Limburgse Brassband. 

Vandaag de dag is Mathijs een veelgevraagd slagwerker in het binnen- en buitenland. Zo heeft hij al concertreizen mogen maken naar Nederland, Duitsland, Engeland, Italië en de Verenigde Staten. Ook werd Mathijs reeds uitgenodigd door de orkesten Orchestre Philharmonique Royal de Liège, Opera Royal de Wallonie, het Belgian National Orchestra, het Antwerp Symphony Orchestra, de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen en Opera Ballet Vlaanderen. 

Van 2019 tot 2021 maakte Mathijs deel uit van het YoungStars programma van de I SOLISTI ACADEMY, een begeleidingsprogramma van I SOLISTI om uitzonderlijke muzikale talenten te helpen hun artistieke idealen te verwezenlijken. Vanaf 2021 verleent I SOLISTI Mathijs de titel NextGeneration Artist.  

Verwante items in de databank

Externe links:Mathijs Everts op Facebook
Mathijs Everts op Instagram