Caroline Peeters

Categorie:muzikant
1981
Genre(s):Klassiek
Instrument(en):dwarsfluit
Huidig/voormalig lid van:Revue Blanche

Biografie

Caroline Peeters studeerde aan het conservatorium te Gent bij Philippe Benoit en het Koninklijk conservatorium te Brussel bij Carlos Bruneel.
Gedurende haar hele opleiding volgde zij eveneens privé-lessen bij Gaby Van Riet en masterclasses bij o.a. Emmanuel Pahud en Michel Debost . Zij was laureaat van Axion Classics van Dexiabank, het Fontys-concours, het Rotary-concours en het Lions-concours en werkte als kamermuzikante mee aan een aantal internationale tournees in o.a. in Azië en Zuid-Amerika. Caroline maakte tussen 2008 en 2011 enkele muziektheaterprodukties met haar eigen collectief Huis Fontein en gidste een tijd groepen in het Muziekinstrumenten museum (MIM).  Sinds 2007 is Caroline eerste fluitiste in het Symfonieorkest Vlaanderen.

Vanaf seizoen 2013-2014 is Caroline geregeld te horen in the London Philharmonic Orchestra, waar zij een trial aangeboden kreeg. Ook is ze als freelancer geregeld te horen in de meeste Belgische orkesten en ensembles, waaronder de Koninklijke Muntschouwburg, het Koninklijk Filharmonisch orkest van Vlaanderen, l'Orchestre Philharmonique de Liège, Brussels Philharmonic, Ictus e.a.

Selectieve discografie als medewerker

Revue BlancheRevue Blanche
Klassiek
Revue Blanche, Diverse componisten