Shakara United

Categorie:groep / artiest
2012
Genre(s):Jazz, Afrikaans
Huidige/voormalige leden:Jelle Van Giel, Steven Van Gool, Ken Pichal, Babs Jobo, Sarah Van Impe, Dirk Timmermans, Marc Meeuwissen, Eric Morel, Stefaan Blancke, Peter Vandenberghe

Korte beschrijving

Deze wilde mengeling van Westerse soul en jazz enerzijds en de traditioneel voortkabbelende afrobeat anderzijds levert een boeiende cocktail.

Biografie

Zinderende beats, funky ritmes, stevige uithalen van blazers en synths, boeiende, energieke improvisaties, spitante collectieve vocalen: Shakara United brengt háár versie van de zogenaamde Afrobeat. Shakara United bestaat uit 10 klassemuzikanten, ontstond in het voorjaar van 2011 en bouwde met verschillende optredens in hoofdzakelijk Antwerpen, Gent en Brussel al een behoorlijke podiumervaring op. Bovendien leverde de band in 2012 met enkele livetracks al meteen haar eerste  soundtrack voor de documentaire 'this is my home now' van Saddie Choua. Oktober 2012 trok Shakara United de legendarische Jet Studio in voor de opnames van haar debuutplaat die in het voorjaar van 2013 gepresenteerd wordt. Een album waarop de band compromisloos haar repertoire etaleert. Zonder franjes, eerlijk en met de energie van een liveconcert. Shakara United: alle messen op tafel!

Selectieve discografie

Shakara UnitedShakara United (2013)
Jazz, Afrikaans
Shakara United