Tae Yoshioka

Instrument(en):piano

Biografie

Tae Yoshioka begon haar pianostudies op 5-jarige leeftijd. Ze studeerde in Tokyo (bij Y. Koura en Y. Kakuno); vervolgens aan het Sweelinck conservatorium te Amsterdam (in de klas van Willem Brons), en in Parijs (bij Eugen indjic en Elena Golikova). Ze werd laureate van verschillende wedstrijden in Japan en Europa, waaronder de wedstrijd 'Vriendenkrans 1999’ in het Concertgebouw te Amsterdam. In 2000 behaalde ze de eerste prijs op het festivalconcours voor piano te Pennautier, Frankrijk. Zeer regelmatig geeft ze solo- en kamermuziekconcerten in België en het buitenland. Van 2003 tot 2007 was ze actief als docente piano aan de Schola Cantorum te Parijs.

In Vlaanderen werkte ze reeds samen met het Spectra Ensemble en vanaf het seizoen 2012-2013 eveneens als soliste bij het Symfonieorkest Vlaanderen en de Vlaamse Opera. Daarnaast is ze ook zeer actief in diverse kamermuziekprojecten en vormt ze samen met haar man Bart Verhaeghe en violiste Eva Pusker het Trio Yúsa. 

Selectieve discografie

Bajadillas - Music for clarinet by Frank NuytsBajadillas - Music for clarinet by Frank Nuyts (2009)
20ste eeuw
Frank Nuyts, Frank Nuyts, Tom Van Landschoot, Tineke Van Ingelgem, Tae Yoshioka, Tamara Cuypers

Selectieve discografie als medewerker

Posman Lucien - Welcome StrangerPosman Lucien - Welcome Stranger (2012)
20ste eeuw
Marc Michael De Smet, Evelyne Bohen, Lucien Posman, Mieke de Blieck, Robert Luts, Lilya Umnova, Timur Sergeyenia, Jan Devlieger (...)