Anouk Sturtewagen

Categorie:muzikant
1984
Genre(s):20ste eeuw, 21ste eeuw / hedendaags, romantiek
Instrument(en):harp
Huidig/voormalig lid van:Symfonieorkest Vlaanderen, Revue Blanche

Biografie

Anouk Sturtewagen behaalde in juni 2007 haar Meesterdiploma met grote onderscheiding aan het Koninklijk Conservatorium Brussel. 
Ze volgde eveneens privéles in Lyon bij de befaamde Franse harppedagoge Germaine Lorenzini.
Ze behaalde in oktober 2008 een postgraduaat aan de Royal Academy of Music in Londen.
Anouk participeerde aan talrijke internationale masterclasses en nam eveneens deel aan verschillende internationale wedstrijden. 
Zo werd ze in 2006 finaliste in het “3ème Concours International de Harpe” in Rijsel; won ze de tweede prijs op de Rotary Wedstrijd 2005 in Gent, de eerste prijs op het “Concours Européen de Musique en Picardie” in 2002 en werd ze laureate van Jong Tenuto 2003.
Anouk concerteert regelmatig solo en in kamermuziekverband. In januari 2012 trad ze als soliste op met Het Kamerorkest. 
Met bevriende medemuzikanten richtte ze het ensemble Revue Blanche op.
Sinds 2004 is Anouk soloharpiste bij het Symfonieorkest Vlaanderen. Verder wordt ze als freelancer gevraagd bij verscheidene Belgische orkesten en ensembles.
Anouk speelde een proefperiode in het seizoen 2010-2011 in het Royal Opera House Covent Garden in Londen en blijft er komend seizoen freelancen.
Voor muziekcentrum de Bijloke maakte ze in 2013 de muziektheatervoorstelling “Un ballet réaliste” ism duo Bilitis. In 2015 volgde “Tips and Tricks”, een voorstelling rond migratie met muziek van Joris Blanckaert en tekst van Sarah Eisa.
Ze werkte op vrijwillige basis als programmator van het festival Tête-à-Tijd, dat plaats vond in de straten van Sint-Joost ten Node

Selectieve discografie als medewerker

Revue BlancheRevue Blanche
Klassiek
Revue Blanche, Diverse componisten