Sarah Abrams

Categorie:solist, muziekleraar
Genre(s):20ste eeuw, barok, oude muziek, gregoriaans
Instrument(en):zang
Huidig/voormalig lid van:Encantar, Ardalus

Biografie

Sarah Abrams begon op 15-jarige leeftijd haar zangstudies aan de Kunsthumaniora in Antwerpen, waar ze in 2002 afstudeerde met grootste onderscheiding. Daarna volgde ze een meesteropleiding bij Beatrijs De Vos en Lena Lootens aan het conservatorium van Brussel.

Een uitwisseling met het Haags conservatorium gaf haar de mogelijkheid een jaar gecoacht te worden door Sasja Hunnego en Rita Dams.

Sarah spitst zich vooral toe op het zingen in ensembles: zo zong ze de voorbij jaren mee met het Wereld Jeugd Koor, het Wereld Kamer Koor, het Vlaams Radio Koor, … en in ensembles als Currende, Euterpe Baroque Consort, Psallentes en Pluto ensemble. Sarah werkte reeds samen met dirigenten als Frieder Bernius, Philippe Herreweghe, Kaspar Putnins, Erik Van Nevel, Hervé Niquet, …

Sinds 2006 is Sarah lid van Encantar, een vrouwenkwartet dat zich tot doel stelt het rijke polyfone repertoire uit de 14e, 15e en 16e eeuw te bestuderen en op een geheel eigentijdse manier aan het publiek te presenteren.

Als leerkracht notenleer en zang is Sarah verbonden aan de muziekscholen van Kortenberg en Wijnegem .

Selectieve discografie als medewerker

Encantar - La déclinaison de la femmeEncantar - La déclinaison de la femme (2011)
oude muziek
Encantar, Josquin Desprez, Pierre De la Rue, Costanzo Festa, Francesco Spinacino, Alexander Agricola, Adriaen Willaert, Loyset Compère (...)
Rondom Jacob van Eyck (1589/90-1657)Rondom Jacob van Eyck (1589/90-1657) (2011)
oude muziek
Ardalus, Jacob van Eyck, Karen Ketels, Jan Pieterszoon Sweelinck, John Dowland, Giovanni Giacomo Gastoldi, Marco Uccellini
Gery de Ghersem - Ave Virgo SanctissimaGery de Ghersem - Ave Virgo Sanctissima (2011)
oude muziek
Currende, Géry De Ghersem, Erik Van Nevel, Francisco Guerrero, Peeter Cornet, Philippe Rogier, Peter Philips, Gregoriaans (...)