Mephisto Pianoduo

Categorie:ensemble (instrumentaal), duo
2007
Genre(s):21ste eeuw / hedendaags, 20ste eeuw, romantiek, classicisme
Huidige/voormalige leden:Katrijn Simoens, John Gevaert
Huidig/voormalig lid van:John Gevaert

Biografie

Het Pianoduo Mephisto bestaat uit de twee succesvolle pianisten Katrijn Simoens en John Gevaert. Sinds hun debuut in 2007 rijgt het duo de internationale successen aan elkaar, zowel op prestigieuze wedstrijden als op de concertpodia.

Het duo won de 1e  prijs en alle speciale prijzen op de 11e editie van het Internationale Concours Grieg te Oslo voor piano vierhandig (sept 2010); de 1e prijs en speciale prijs op het 5e Concours International de Piano à Quatre Mains de Valberg (dec 2010); de Vriendenprijs op het 11e Internationaal Kamermuziekconcours Almere (juni 2011) en de 2e prijs op de 15e editie van het ‘Torneo Internazionale di Musica’ in Parijs (juni 2012).

Het echtpaar ontmoette elkaar in het Conservatorium van Antwerpen waar ze studeerden in de klas van Levente Kende en Heidi Hendrickx. Daarna vervolmaakte het duo zich aan het Conservatorium van Amsterdam bij Jan Wijn en Willem Brons.

Het duo wordt gelauwerd om hun samenspel, waarbij ze technische brille combineren met een uitzonderlijk kleurgevoel.

Ze werden uitgenodigd voor prestigieuze festivals, oa. het KlaraFestival, het Griegfestival in Oslo en het 'Chamber Music Session' festival in Kiev. Daarnaast stond het duo in gerenommeerde zalen zoals de Opera van Lyon, het Kasteel van Versailles, het Paleis voor Schone Kunsten en de Munt in Brussel, deSingel in Antwerpen en het Concertgebouw Brugge.

In 2013-2014 voerden ze meerdere malen het Concerto voor twee piano’s en orkest uit van Francis Poulenc samen met Casco Phil (de Belgische Kamerfilharmonie) olv. Benjamin Haemhouts.

In 2013 verscheen hun debuut-cd met werk van Liszt en Wagner voor het Klara-label in samenwerking met EMI Music Belgium. Hun tweede cd verscheen in 2015 voor het label Phaedra met werk van Röntgen, Rosseau en Tinel.

Selectieve discografie

Röntgen-Rosseau-Tinel - Music for piano four handsRöntgen-Rosseau-Tinel - Music for piano four hands (2015)
romantiek, 20ste eeuw
Mephisto Pianoduo, Julius Röntgen, Norbert Rosseau, Edgar Tinel
Liszt-Wagner Transcriptions for four handsLiszt-Wagner Transcriptions for four hands (2013)
romantiek
Mephisto Pianoduo, Franz Liszt, Richard Wagner

Verwante items in de databank

Nieuws:Pianoduo Mephisto wint prijs op Internationaal Concours (02.07.2012)
Pianoduo Mephisto wint eerste prijs op Noors concours (15.10.2010)
Verslag Staten Generaal van de Klassieke Muziek 2009 (04.12.2009)
Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Het geheim van goede kamermuziek (11.2013)