Katrijn Simoens

Categorie:muzikant, muziekleraar
1984
Genre(s):21ste eeuw / hedendaags, 20ste eeuw, classicisme, romantiek
Instrument(en):piano
Huidig/voormalig lid van:SimoensTrio, Mephisto Pianoduo

Biografie

Katrijn Simoens startte haar pianostudies op negenjarige leeftijd. Ze werd laureate van meerdere wedstrijden waaronder ‘Jong-Tenuto’, ‘Zwart Wit Vier’ en Cantabile.
Ze was reeds soliste ondermeer in Pianoconcerto’s van W.A. Mozart en in de Tripelconcerto’s van Ludwig Van Beethoven en van Bohuslav Martinù.
In 2007 voltooide ze haar studies aan het Conservatorium van Antwerpen bij Levente Kende en Heidi Hendrickx. Daarna vervolmaakte ze zich aan het Conservatorium van Amsterdam bij Willem Brons.
Ze volgde heel wat masterclasses bij vermaarde musici waaronder Ronald Brautigam, Kum-Sing Lee, Menahem Pressler, Hatto Beyerle, het Trio Jean-Paul, het Altenbergtrio Wien, het trio Wanderer, het Florestan Trio, het Artis Kwartet en György Kurtág.
Katrijn vormt met haar twee zussen het SimoensTrio, een pianotrio dat zowel nationaal als internationaal bijzonder veel succes kent.
Samen gaven ze al talrijke concerten op verscheidene podia in België, Nederland, Zwitserland, Duitsland, Spanje en Koeweit. Bovendien brachten ze reeds twee cd’s uit. Ze wonnen de ‘Prijs voor Beste Kamermuziek Concert’ op het ‘Kuhmo Chamber Music Festival’ in Finland, werden winnaar van ‘Jong Talent’ en laureaat van het ‘Internationaal Kamermuziek Concours voor strijkers Charles Hennen’ in Nederland. In het kader van ‘Gouden Vleugels’ wonnen ze de ‘Debuutprijs Kamermuziek 2004-2005’ en in 2006 werd hen de ‘Preis Jeunesses Musicales Deutschland’ toegekend.

Katrijn is als pianolerares verbonden aan de Academie van Overijse en vormt een pianoduo met John Gevaert.

Selectieve discografie

SimoensTrioSimoensTrio (2008)
20ste eeuw, romantiek, classicisme
Veerle Simoens, Katrijn Simoens, An Simoens, SimoensTrio, Vítezcslav Novák, Joseph Haydn, Bedřich Smetana

Selectieve discografie als medewerker

Röntgen-Rosseau-Tinel - Music for piano four handsRöntgen-Rosseau-Tinel - Music for piano four hands (2015)
romantiek, 20ste eeuw
Mephisto Pianoduo, Julius Röntgen, Norbert Rosseau, Edgar Tinel

Verwante items in de databank

Nieuws:Pianoduo Mephisto wint eerste prijs op Noors concours (15.10.2010)
Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Het geheim van goede kamermuziek (11.2013)