Pieter Campo

Categorie:muzikant
Instrument(en):blokfluit

Biografie

Pieter Campo begon zijn muzikale loopbaan op 8-jarige leeftijd in de muziekacademie van Schoten. Hij kreeg zijn eerste blokfluitlessen van Els Spanhove en volgde tevens dwarsfluit bij Walter Heynen en Johan Dierckx.

Op 18-jarige leeftijd schreef hij zich in aan het Lemmensinstituut te Leuven en groeide al snel uit tot een veelzijdig blokfluitist.  Hij volgde er les bij Bart Spanhove en Bart Coen en nam deel aan masterclasses met Saskia Coolen, Han Tol, Laurens Tann, Marion Verbruggen, Pierre Hamon en Frederic De Roos. Ondertussen behaalde hij reeds eerste prijzen  blokfluit, notenleer, harmonie en kamermuziek en hij studeerde af in 2002.  In 2005 werd een gespecialiseerd hoger diploma toegevoegd. Naast deze formele, klassieke opleiding is er tevens grote belangstelling voor improviseren, experimenteren en arrangeren.  Hierbij worden lichtere muziekstijlen zoals Folk, Blues en Jazz vaak met oude en moderne klassieke muziek verweven.  Ondanks de ruime rationele opleiding blijft deze  creatieve speler gefascineerd door het intuïtieve aspect dat eigen is aan muziek.  Door muziek uit te voeren, door te improviseren en anderzijds muziek te componeren ontstaat er bovendien een  gezonde wisselwerking tussen deze drie disciplines. 

Selectieve discografie

Ensemble SaradaEnsemble Sarada (2008)
oude muziek
Hayne Van Ghizeghem, Nathalie Fransen, Pieter Campo, Rozelien Nys, Griet De Geyter, Alexander Agricola, Hayne Van Ghizeghem

Selectieve discografie als componist

5 [Five]5 [Five] (2017)
21ste eeuw / hedendaags, barok
Vier Op 'n Rij - Flanders Recorder Quartet, Pieter Campo, Johann Sebastian Bach, Sören Sieg, Louis Prima, Fred E. Ahlert, Johann Hermann Schein, John Ward (...)

Verwante items in de databank

Personen/groepen:Sarada (ensemble (vocaal-instrumentaal))