Sarada

Categorie:ensemble (vocaal-instrumentaal)
2005 - 2017
Genre(s):oude muziek
Huidige/voormalige leden:Nathalie Fransen, Tom Beets

Korte beschrijving

Sarada is een jong ensemble dat zich vooral wil laten inspireren door het repertoire van de renaissance.

Biografie

bezetting: Nathalie Fransen (luit, blokfluiten), Pieter Campo (blokfluiten), Griet De Geyter (zang), Tom Beets (blokfluiten), Floris De Rycker (luit)

Sarada ontleent haar naam aan de Indische godin van de kunsten die uit de klank van haar cither het universum doet ontstaan. Het ensemble begon als blokfluittrio, maar de voortdurende zoektocht naar een ideaal geluid leidde tot de toevoeging van zang en luit. De leden van het ensemble ontmoetten elkaar voor het eerst tijdens hun studies te Leuven en vervolmaakten hun opleidingen in binnen- en buitenland. Sarada legt zich toe op de muziek van de Renaissance, vooral van het begin van dat tijdperk, en wil daarbij het oude bronnenmateriaal op een verantwoorde maar creatieve manier onderzoeken en opnieuw tot klinken brengen. De gebruikte instrumenten zijn steeds kopieën van historische voorbeelden.

Sarada won in 2006 de prestigieuze International Young Artist’s Presentation van het Festival van Vlaanderen Antwerpen en speelde sindsdien meermaals op het Festival van Vlaanderen, in verscheidene Vlaamse culturele centra en op het Festival Oude Muziek Utrecht. Met ondermeer een concertreeks voor het Concertgebouw Brugge was 2013-2014 voor Sarada een succes waaraan het ensemble in de toekomst graag een vervolg wil geven.

Verwante items in de databank

Personen/groepen:Nathalie Fransen (muzikant)
Annemarie Peeters (muzikant)
Pieter Campo (muzikant)
Griet De Geyter (muzikant, solist, oude muziek, repertoire, hedendaagse muziek)
Sofie Vanden Eynde (muzikant, oude muziek, solist, hedendaagse muziek)