Sam Faes

Categorie:muzikant
04.11.1982
Genre(s):21ste eeuw / hedendaags
Instrument(en):cello
Huidig/voormalig lid van:Besides

Biografie

Sam begon zijn cello-opleiding op achtjarige leeftijd bij Lutgarde de Neve in de GAMW te Schoten. Nadien studeerde hij in de Kunsthumaniora van Antwerpen bij Marijke Dingemans.

In die periode was hij lid van Jeugd en Muziek Antwerpen en speelde hij mee in de Jonge Filharmonie o.l.v. G. Octors. In 2002 werd hij laureaat van de wedstrijd "Axion Classics", waarna hij bij Jaap Kruithof ging studeren aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium van Antwerpen.

Sam volgde masterclasses cello bij: David Cohen, Viviane Spanoghe, Martijn Vink, Thomas Fruhauf, Christoph Richter en Dirk Van Huyse. Hij is ook vast lid van "Ensemble A-Tr[?]" dat zich vooral specialiseert in het uitvoeren van hedendaagse muziek. Hiermee treedt hij regelmatig op in België en Nederland. Masterclasses kamermuziek volgde hij bij: L. Kerbel, T. Fruhauf, B. Van Oort, J. Ter Linden, het Spiegel strijkkwartet en het Altenberg Trio Wien. Tegenwoordig speelt hij regelmatig mee in verschillende orkesten zoals Charlemagne en Chapelle de Lorraine. Ook werkte hij mee aan enkele theaterproducties bij Theater de spiegel, Berlin en Het Paleis. Hij is lid van ‘Besides’, een ensemble gespecialiseerd in het uitvoeren van het hedendaagse muziekrepertoire.

Hij maakte al enkele cd-opnames met o.a. Lander (voor een project van K.
Hemmerechts "Te Gek") en met het jeugdkoor Scala. Sam haalde zijn diploma van "Meester in de muziek" in 2007.

Selectieve discografie als medewerker

Fritzi und HeidelFritzi und Heidel (2013)
21ste eeuw / hedendaags, 20ste eeuw
Fritzi und Heidel, Larry Polansky, Matthew Shlomowitz, George Crumb, Tom Riley, Elko Blijweert, Tim Van Der Poel, Hugues Dufourt (...)