Besides

Categorie:ensemble, hedendaagse muziek
2009
Genre(s):21ste eeuw / hedendaags
Huidige/voormalige leden:Toon Callier, Jutta Troch, Jeroen Stevens, Fabian Coomans, Sam Faes, Marieke Berendsen, Nele Geubels, Romy-Alice Bols, Jasper Braet

Biografie

samenstelling: Fabian Coomans (piano), Nele Geubels (saxofoon), Sam Faes (cello), Jeroen Stevens (percussie),  Jutta Troch (harp), Jasper Braet (gitaar), Romi-Alice Bols (dwarsfluit), Toon Callier (gitaar) en Marieke Berendsen (viool)

Besides is een jong ensemble voor actuele muziek. Het is ontstaan vanuit de gemeenschappelijke interesse voor actuele muziek van negen jonge muzikanten. Het uitgangspunt is het uitvoeren van hedendaagse kamermuziek die dankzij de atypische bezetting buiten het mainstream repertoire gezocht wordt. Besides experimenteert graag met muziek waarbij de componist veel artistieke & instrumentale vrijheid geeft aan de muzikanten. Daarnaast kiest Besides ook voor het creëren van werken van jonge experimentele componisten en klankkunstenaars.
Besides werd gevormd door muzikanten die elkaar leerden kennen aan het Antwerps conservatorium. Het merendeel van de leden van Besides heeft een specialisatie hedendaagse muziek gevolgd aan het conservatorium van Gent of is hier momenteel mee bezig. Besides zal ook als ensemble de komende 2 jaar verder gecoacht worden door muzikanten van het Ictus Ensemble en het Spectra Ensemble in het kader van de master-na-master opleiding aan het conservatorium van Gent.