Kiyotaka Izumi

Categorie:muzikant, docent
Tokyo, 10.02.1977
Genre(s):Klassiek
Instrument(en):piano
Huidig/voormalig lid van:Izumi Pianoduo, Erasmus Ensemble

Biografie

Zowel de Stichting Conservatorium Antwerpen, de Oranjebeurs als de Rotaryclub hebben zijn muzikale kwaliteiten naar waarde geschat en schonken hem een beurs.

Kiyotaka werd laureaat van verschillende internationale wedstrijden zoals “Machida Piano Wedstrijd”, “Benelux Jonge Virtuozen Wedstrijd”, “Internationale EPTA-wedstrijd voor pianoduo” (kreeg er ook de “Prijs Sabam“), de “Internationale Emmanuel Durlet Wedstrijd voor Piano” (alsook de “Prijs voor de beste vertolking van het werk van Emmanuel Durlet”), “Internationale Maria Yudina Wedstrijd voor Pianoduo” in Sint-Petersburg/Rusland, “Internationale Muziek wedstrijd - Un Ricetto in Musica voor Pianoduo” in Candelo/Italië, “Internationale Pianowedstrijd Vila de Capdepera” in Mallorca/Spanje waar hij de “Prijs voor de beste vertolking van het werk van een componist van de Balearen” ontving. Kiyotaka gaf gastoptredens tijdens de “International Chopin Festival” in Gent, galaconcert voor de Koning Boudewijnstichting in aanwezigheid van Prins Filip en Prinses Mathilde. Hij concerteerde als solist met diverse orkesten o.a. het Nationaal Orkest van België, het Hermes Ensemble, het Concert Festival Orchestre en het Symfonisch Orkest van het Koninklijk Vlaams Conservatorium van Antwerpen.

Kiyotaka treedt regelmatig op in binnen- en buitenland: ondermeer in België, Nederland, Luxemburg, Duitsland, Italië, Engeland, Spanje, Zwitserland, Rusland , Thailand en Japan. Zijn CD opnames en “live concerten” worden regelmatig op Radio in België, Duitsland en Japan uitgezonden. In 2004 heeft hij een CD opgenomen met werk van Fr. Chopin en de Belgische componist Emm. Durlet (1893-1977). Op zijn tweede CD, opgenomen in 2009, vertolkt hij “Lyrische stukken” van E. Grieg. In 2011 heeft hij zijn derde CD opgenomen met kamermuziek van Emm. Durlet. Naast zijn solo en kamermuziek activiteiten werkt Kiyotaka ook in combinatie met andere kunstvormen en kunstenaren zoals acteur Dimitri Leue, beeldend kunstenaar Koen Brucke, journalist Marc Van de Looverbosch. In 2012 werd Kiyotaka uitgenodigd door de internationale kunstcampus ‘deSingel’ voor een project rond H.C. Andersen en E. Grieg. In 2014 heeft Kiyotaka zijn vierde CD opgenomen met pianoduo werken van R. Schumann.

Kiyotaka is sinds 2008 verbonden aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen als pianobegeleider. Hij is ook leraar piano aan de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord te Borgerhout en Willebroek. Hij geeft ook masterclasses in Rusland, Japan en Thailand.

Selectieve discografie

Klara4Kids: Eén been, één vleugelKlara4Kids: Eén been, één vleugel (2016)
romantiek
Kiyotaka Izumi, Edvard Grieg
Durlet Emmanuel - Pianowerken voor de jeugdDurlet Emmanuel - Pianowerken voor de jeugd (2015)
20ste eeuw
Kiyotaka Izumi, Emmanuel Durlet
Durlet - Illuminated Tales & other worksDurlet - Illuminated Tales & other works (2014)
20ste eeuw
Kiyotaka Izumi, Emmanuel Durlet, Eliot Lawson, David Cohen
Kiyotaka Izumi - Grieg Lyric PiecesKiyotaka Izumi - Grieg Lyric Pieces (2010)
romantiek
Kiyotaka Izumi, Edvard Grieg
Kiyotaka Izumi plays Chopin & DurletKiyotaka Izumi plays Chopin & Durlet (2006)
romantiek
Kiyotaka Izumi, Emmanuel Durlet, Frédéric Chopin

Selectieve discografie als medewerker

Klara4Kids: Eén been, één vleugelKlara4Kids: Eén been, één vleugel (2016)
romantiek
Kiyotaka Izumi, Edvard Grieg
Durlet - Illuminated Tales & other worksDurlet - Illuminated Tales & other works (2014)
20ste eeuw
Kiyotaka Izumi, Emmanuel Durlet, Eliot Lawson, David Cohen