Izumi Pianoduo

Categorie:ensemble (instrumentaal), duo
2004
Genre(s):Klassiek
Huidige/voormalige leden:Kiyotaka Izumi, Polina Chernova

Biografie

Dit duo werd in 2004 in Antwerpen gevormd. Kiyotaka werd geboren in Tokyo/Japan. Hij studeerde compositie en piano aan "The Music High-school attached to the Faculty of Music, Tokyo National University of Fine Arts and Music". Polina werd geboren in Alma-Ata/USSR.

Polina studeerde af aan het "Kunstinstituut" te Volgograd met de 'Grootste Onderscheiding' voor piano, kamermuziek en begeleiding in 2000. Zij werd 3e laureaat van de nationale wedstrijd "Nieuwe Namen" en trad op met het Volgograd Academisch Symfonisch Orkest. Zij speelde in Tsjechië op het festival "The days of Slavic Culture" waar zij het diploma 'Beste vertolking van het werk van J.S.Bach' kreeg.

Kiyotaka studeerde sinds 1997 aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium van Antwerpen bij Levente Kende en Heidi Hendrickx. Hij werd laureaat van verschillende internationale wedstrijden zoals "Benelux Jonge Virtuozen"
, "Internationale EPTA-wedstrijd voor pianoduo" (kreeg ook de 'SABAM-prijs '), " Internationale Emmanuel Durlet Wedstrijd voor Piano" (kreeg ook de " Prijs voor de beste vertolking van het werk van Emmanuel Durlet"), "Internationale Pianowedstrijd Vila de Capdepera" in Mallorca/Spanje, "Prijs voor de beste vertolking van het werk van een componist van de Balearen". Hij gaf gastoptredens tijdens de "International Chopin Festival" en het galaconcert voor de Koning Boudewijnstichting in aanwezigheid van Prins Filip en Prinses Mathilde. Zo speelde hij ook met het Nationaal Orkest van België, het Hermes Ensemble, het Concert Festival Orchestre en het Symfonisch Orkest van het Koninklijk Vlaams Conservatorium van Antwerpen. Hij gaf vele concerten en recitals in België, Nederland en Japan. In 2002 behaalde Kiyotaka zijn diploma "
Meester in Muziek" aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium van Antwerpen, waar hij de 'Grootste Onderscheiding' kreeg voor piano. Nadien studeerde hij aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel bij Boyan Vodenitcharov.
In 2004 heeft hij, in Japan, een CD opgenomen met werk van Fr.Chopin en de Belgische componist Emmanuel Durlet (1893-1977). In juni 2005 voltooide hij de opleiding "Specialisatie Instrument-kamermuziek" aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel, waar hij een 'Grote Onderscheiding' kreeg voor piano.

In 2002 kwam Polina naar België en leerden Kiyotaka en Polina elkaar kennen. Op het kamermuziekexamen speelden zij voor het eerst samen. Eliane Rodrigues (Professor aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium te Antwerpen, laureaat van de Internationale Koningin Elisabeth Wedstrijd Piano) luisterde naar hen, en raadde hen aan een pianoduo te vormen, wat ze ook deden onder haar supervisie. Zo zag dit duo het leven. Hun repertoire, overwegend romantische muziek, is uitgebreid. Hun muziekliteratuur behelst zowel vierhandige pianowerken als composities voor twee piano's. Uiteraard maken Russische en Japanse muziek ook deel uit van hun repertoire.

In 2005 werd het duo de laureaat van de "Internationale Maria Yudina wedstrijd voor Pianoduo" in Sint-Petersburg/Rusland.
Zij geven concerten als duo en ook als solo in België, Nederland, Luxemburg, Rusland en Japan.
In 2008 is het duo uitgenodigd voor een recital tijdens "The world conference" van ISME (International Society for Music Education) in Bologna, Italië.
Beiden behaalden in 2008 hun 'postgraduaat concertsolist'.

Sinds september 2006 is Kiyotaka leraar piano aan de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord te Borgerhout en te Willebroek. Sinds 2007 is hij lid van ISME (International Society for Music Education).