Wim Konink

Categorie:muzikant
1962
Genre(s):Klassiek
Instrument(en):percussie
Huidig/voormalig lid van:Massive Central

Biografie

Slagwerker Wim Konink (1962) is een veelzijdig performer. Hij is werkzaam in verschillende disciplines zoals muziek- en danstheater, klassiek-hedendaagse en geïmproviseerde muziek. Hij werkte mee aan producties van het Scapino Ballet, Walpurgis, Xynix, Toneelgroep Amsterdam, Spectra Ensemble,… Als slagwerk-solist speelde hij op de belangrijkste hedendaagse muziekpodia in Europa en Australië. In België speelt Wim Konink voornamelijk composities die speciaal voor hem geschreven zijn. Zo hebben onder meer Peter Vermeersch, Luc Brewaeys, Frank Nuyts, Philippe Boesmans en Fredic Rzewski voor hem gecomponeerd. Wim Konink speelde in diverse soloprogramma’s met Quatuor Danel en een duo-programma voor slagwerk met Marcel Andriessen. Als componist schreef hij theatermuziek voor Ensemble Leporello, Teneter en Compagnie Boktor. Wim Konink is als docent verbonden aan het conservatorium van Gent.

Selectieve discografie

assimassim (2009)
21ste eeuw / hedendaags, oude muziek
Zefiro Torna, C├ęcile Kempenaers, Els Van Laethem, Liam Fennelly, Jurgen De bruyn, Petra Noskaiova, Het Nieuwe Gents Stadsblazerscollectief, Jean-Philippe Poncin (...)
Brewaeys Luc - AntigoneBrewaeys Luc - Antigone (1991)
Klassiek
Leporello, Charles Van Tassel, Rebecca De Pont Davies, Philip Curtis, Judith Vindevogel, Marcel Andriessen, Wim Konink, Luc Brewaeys (...)

Selectieve discografie als medewerker

Vanhecke Bart - Close my willing eyesVanhecke Bart - Close my willing eyes (2008)
21ste eeuw / hedendaags
Het Collectief, Walpurgis, Bart Vanhecke, Robin Engelen