An Van Laethem

Categorie:muzikant
Genre(s):barok, traditionele folk
Instrument(en):barokviool, vedel
Huidig/voormalig lid van:Jean-Pierre van Hees Kwartet, Les Pantalons, Per Flauto, De Meijt op Solder, Het Brabants Volksorkest, Rans & Flagel

Korte beschrijving

AN VAN LAETHEM (vedel, barokviool, zang) is zowel thuis in de wereld van traditionele muziek als in de oude muziek. Zo speelt zij middeleeuwse vedel, rebec en renaissanceviool bij het Huelgas Ensemble van Paul van Nevel en barokviool bij Il Fondamento olv Paul Dombrecht.

Daarnaast was zij al te horen - ook als zangeres - in de Rozenlandproductie van het Brabants Volksorkest olv Hubert Boone, bij het Jean-Pierre Van Heeskwartet en bij Rans. Samen met Piet Stryckers en Johan van Aken is zij lid van het strijktrio De Meijt op Solder.

Biografie

An Van Laethem studeerde viool bij Sigiswald Kuijken en Ryo Terakado. Zij speelt in ensembles van Erik en Paul Van nevel en Paul Dombrecht en treedt op in folkformaties. Daarnaast is ze lerares aan de Muziekacademie van het Gemeenschapsonderwijs te Antwerpen.
Ze is echter zowel thuis in de wereld van traditionele muziek als in de oude muziek. Zo speelt zij middeleeuwse vedel, rebec en renaissanceviool bij het Huelgas Ensemble van Paul van Nevel en barokviool bij Il Fondamento olv Paul Dombrecht.

Daarnaast was zij al te horen - ook als zangeres - in de Rozenlandproductie van het Brabants Volksorkest olv Hubert Boone, bij het Jean-Pierre Van Heeskwartet en bij Rans. Samen met Piet Stryckers en Johan van Aken is zij lid van het strijktrio De Meijt op Solder en ze maakt deel uit van het ensemble Les Pantalons.

Selectieve discografie

Mirabile mysteriumMirabile mysterium (2004)
oude muziek
An Van Laethem, Giaches De Wert, Jacobus Clemens Non Papa, anoniem, Jacobus Gallus, Sebastian Alfonso, Geronimo Luca, Peter Cornelius (...)
Van Antwerpen tot Parijs / De la Seine à l'EscautVan Antwerpen tot Parijs / De la Seine à l'Escaut (2002)
traditionele folk, oude muziek
Paul Rans, Philippe Malfeyt, Piet Stryckers, An Van Laethem, Paul Van Loey, Rans & Flagel, Olle Geris
Philippus De Monte - Laudate Dominum, motettenPhilippus De Monte - Laudate Dominum, motetten (2001)
oude muziek
Currende, Bart Jacobs, An Van Laethem, Hendrik-Jan Wolfert, Susanne Braumann, Piet Stryckers, Herman Stinders, Christine Kyprianides (...)

Selectieve discografie als medewerker

Dufay - O Gemma LuxDufay - O Gemma Lux (2011)
oude muziek
Huelgas ensemble, Paul Van Nevel
De Sayve Lambert - Sacred musicDe Sayve Lambert - Sacred music (2007)
oude muziek
Giovanni Priuli, Oltremontano, Giovanni Gabrieli, Capilla Flamenca, Lambert de Sayve, Wim Becu

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Een leven zonder muziek? Neen, dank u (2006)