Alain De Rudder

Categorie:muzikant, docent
Genre(s):Klassiek
Instrument(en):trompet
Huidig/voormalig lid van:Ottone Brass Quintet, Antwerp Symphony Orchestra

Biografie

Alain De Rudder studeerde aan het Lemmensinstituut in Leuven en aan het Koninklijk Muziekconservatorium van Brussel, waar hij een eerste prijs trompet en het hoger diploma kamermuziek behaalde. Daarna vervolmaakte hij zich bij Prof. Reinhold Friedrich aan de Staatliche Hochschule für Musik in Karlsruhe.
In 1990 werd hij geselecteerd als solo-trompettist voor het European Community Youth Orchestra, waar hij tot 1993 speelde met dirigenten als Claudio Abbado, Carlo Maria Giulini, Vladimir Ashkenazy en Charles Dutoit.
Momenteel is Alain De Rudder eerste solo-trompettist bij deFilharmonie en is als solist geregeld te gast bij het Ensemble Modern, het Radio-Sinfonie-Orchester Frankfurt, het NDR-Sinfonieorchester Hamburg, het Württembergisches Kammerorchester Heilbronn, de Budapest Strings en het China National Symphony Orchestra Beijing.
Alain De Rudder doceert sedert 2000 trompet aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium in Antwerpen en maakt deel uit van het Spectra Ensemble, een ensemble voor hedendaagse muziek.

Selectieve discografie

Biesemans Janpieter - RetrospectiveBiesemans Janpieter - Retrospective (2010)
21ste eeuw / hedendaags, 20ste eeuw
Geert Van Gele, Janpieter Biesemans, Peter Dhoore, Leo Verheyen, Alain De Rudder, Piet Van Bockstal, Peter Ickx, Lin Ching Cheng (...)
Meesterlijk - KoperblazersMeesterlijk - Koperblazers (2003)
20ste eeuw, romantiek, barok
Jan Smets, Levente Kende, Rik Vercruysse, Geert Callaert, Alain De Rudder, Jozef De Beenhouwer, Ivo Hadermann, Geert De Vos (...)

Selectieve discografie als medewerker

Kalevi Aho: Trombone & Trumpet concertosKalevi Aho: Trombone & Trumpet concertos (2018)
21ste eeuw / hedendaags
Antwerp Symphony Orchestra, Kalevi Aho, Martyn Brabbins
Fasch Johann Friedrich - Concertos for various instrumentsFasch Johann Friedrich - Concertos for various instruments (2011)
barok
Il Gardellino, Johann Friedrich Fasch
SalomeSalome (2007)
opera
Ottone Brass Quintet, Steven Verhaert
Made in BelgiumMade in Belgium (1993)
Klassiek
Beaux-arts Koperkwintet, Jef Maes, Raymond Decancq, Marinus de Jong, Peter Welffens, Raymond Schroyens, Jan Van Der Roost, Frits Celis (...)