Ottone Brass Quintet

Categorie:ensemble (instrumentaal)
2004
Genre(s):Klassiek
Instrument(en):trompet, hoorn, trombone, tuba
Huidige/voormalige leden:Mark Reynolds, Steven Verhaert, Eliz Erkalp, Jan Smets, Alain De Rudder

Korte beschrijving

Blaaskwintet

Biografie

Samenstelling:  AlainDe Rudder (trompet), Steven Verhaert (trompet), Eliz Erkalp (hoorn), Jan Smets (hoorn), Mark Reynolds (tuba)

Het Ottone Brass Quintet, afgekort Ottone, werd op 1 oktober 2004 officieel boven de doopvont gehouden. In Ottone, Italiaans voor messing, de legering waaruit de 'koperen' blaasinstrumenten in feite zijn gemaakt, vond de groep een gepaste naam. Het kwintet werd dadelijk opgemerkt door Klara en gaf zijn eerste concert in deBijloke in Gent op 17 oktober 2004.
Het concert werd uitgezonden in het programma Visioenen van Peter Van Bouwel.

Ottone brengt vijf bijzonder getalenteerde musici samen die de heropleving van het koperkwintet beogen. Het kwintet bestaat uit trompettisten Alain De Rudder en Steven Verhaert, hoorniste Eliz Erkalp, trombonist Jan Smets en tubaïst Mark Reynolds. Naast een solistencarrière in deFilharmonie in Antwerpen en het Orkest van de Koninklijke Muntschouwburg in Brussel, kan elk van de leden buigen op een rijke ervaring in de kamermuziek, gaande van oude tot hedendaagse muziek, en dit zowel in binnen- als in buitenlandse ensembles.

Ottone is in staat een zeer gevarieerd palet aan te bieden van middeleeuwse tot en met hedendaagse muziek. Het ensemble werkt momenteel enerzijds à la carte, maar kan anderzijds ook zijn luisteraars doorheen de muziekgeschiedenis leiden of zelfs een componist in de kijker plaatsen.
Ottone stelt zich echter vooral tot doel de appreciatie voor de koperen blaasinstrumenten als kamermuziekensemble te doen heropleven mede door het bestaande repertoire te verrijken met eigen bewerkingen van bekende en minder bekende werken uit de muziekgeschiedenis.

Selectieve discografie

SalomeSalome (2007)
opera
Ottone Brass Quintet, Steven Verhaert