Korneel Alsteens

Categorie:muzikant
Genre(s):Klassiek
Instrument(en):hobo
Huidig/voormalig lid van:I Solisti del Vento

Biografie

Korneel Alsteens studeerde aanvankelijk hobo bij Willy Smekens. 
Onder leiding van Joris Van den Hauwe behaalde hij in 2001 aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium van Antwerpen zijn meestergraad met grote onderscheiding. Daarna specialiseerde hij zich bij Eric Speller en Korneel volgde ook lessen Engelse hoorn bij Dimitri Mestdag. Hij nam deel aan masterclasses bij Joost Gils, Henk Swinnen, Dominik Wollenweber en François Leleux.Korneel is laureaat van de wedstrijd van het Muziekverbond van België en in 1990 werd hij laureaat van Jong Tenuto, waarvoor hij een eigen compositie vertolkte. 
Zeven jaar lang was hij lid van het Brussels Youth Orchestra en later maakte hij ook deel uit van het Filharmonisch Jeugdorkest van Vlaanderen. 
In de zomer 2001 was hij hoboïst van het European Union Youth Orchestra, dat een Europese tournee maakte onder de leiding van Sir Colin Davis en Paavo Järvi. Ook speelde hij enkele jaren in the Young Janácek Philharmonic samen met andere jonge musici uit heel Europa onder de leiding van de Britse dirigent Jan Latham-Koenig. Korneel trad ook op als solist, onder meer met het orkest van het Antwerpse conservatorium, het Vlaams Radio Orkest en het Symfonieorkest Vlaanderen .
Zijn blaaskwintet Cinque Venti won de Debuutprijs Kamermuziek 2000 van Jeugd & Muziek Vlaanderen en nam twee CD's op met 20ste eeuwse blaaskwintetten voor het CD-label van Radio 3 en Klara.Nu is Korneel eerste hoboïst van het Symfonieorkest van Vlaanderen en lid van het blazersensemble I Solisti del Vento. Hij geeft ook hoboles aan de muziekacademies van Hamme en Oud-Heverlee en aan de Kunsthumaniora Brussel.

Selectieve discografie

I solisti del Vento Beethoven - CraensI solisti del Vento Beethoven - Craens (2003)
romantiek, 20ste eeuw, classicisme
I Solisti del Vento, Jean-Claude Vanden Eynden, Joris Van den Hauwe, Roeland Hendrikx, Francis Pollet, Rik Vercruysse, Frank Hendrickx, Tobias Knobbloch (...)

Selectieve discografie als medewerker

Cinque VentiCinque Venti (2001)
20ste eeuw
Cinque Venti, Marcel Poot, Gustav Holst, Carl Nielsen, György Ligeti

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Korneel Alsteens (12.2013)
Kroneel Alsteens. Hoboïst Symfonieorkest Vlaanderen (12.2013)