Benny Van Acker

Categorie:muzikant
Antwerpen, 03.05.1977
Genre(s):Jazz, hedendaagse folk, kleinkunst, chanson, Wereldmuziek, Rock / Alternative
Instrument(en):contrabas, basgitaar
Huidig/voormalig lid van:Griff, Cpt. Koons, Bal Tabarin, The News Wing, Hans Mortelmans & groep, Assunta Mano

Biografie

Benny Van Acker werd in Antwerpen geboren op 3 mei 1977. Beïnvloed door de muzikale klanken in huis ging Benny op negenjarige leeftijd naar de muziekschool in Deurne. Daar leerde hij vier jaar lang klarinet spelen.

Op zijn veertiende staakte hij zijn muzikale studies om zich volledig toe te leggen op het acteren ( KJT A’pen, KNS A’pen/ Raamtheater en TAA). Op zijn zestiende herneemt hij zijn eerste passie en ontdekt hij de basgitaar. Een jaar later legt hij er zich volledig op toe in de Kunsthumaniora van Antwerpen alwaar hij zijn middelbare studies heeft beëindigd. Dit gaf dan ook de aanleiding om verder te studeren en begon hij in 1997 zijn studies in het Conservatorium van de Hogeschool Gent. Hij studeerde zijn kandidatuursjaren bij Nic Thijs(basgitaar) en vervolgde zijn meestergraden op contrabas bij Stefan Lievestro.

Benny behaalde naast zijn diploma ‘Meester in  Muziek’ ook zijn graduaat Leraar. Tijdens zijn studie kreeg hij de kans om verschillende masterclasses te volgen, o.a. bij Maria Schneider(USA) waarmee hij vervolgens concerteerde op het Middelheim Jazz Festival (2001). Benny is naast leraar Jazz- en Lichte Muziek in de Stedelijke Academies van Roeselare, Waregem, Mechelen en Sint- Niklaas ook actief in tal van groepen waaronder The News Wing, Assunta Mano, Big Band ’86 (o.l.v. Marc Gofroid “Brussels Jazz Orchestra”), en Hijaz.