Daniel Daemen

Categorie:muzikant
Genre(s):Jazz
Instrument(en):altsaxofoon, sopraansaxofoon
Huidig/voormalig lid van:Carlo Nardozza Quintet, Rubik's Cue

Biografie

Daniël Daenen is een technisch begaafd saxofonist. Melodie, toonzetting en ritme klinken als een poëtische vertelling. Daemen weet rust, lyriek en improvisatie tot een drie eenheid te smeden. 

Altsaxofonist Daniël Daemen speelde doorheen heel Europa, Rusland en de VS en deelde het podium met o.a. Gerald Cannon, Bert Joris, John Engels en vele anderen. Hij werkte mee aan projecten gaande van gregoriaanse muziek tot hedendaagse jazz. Beïnvloed door saxofonisten Johnny Hodges, Lee Konitz, Mark Turner en Hayden Chisholm ontwikkelde Daemen een unieke lyrische speelstijl op de altsaxofoon. Hij weet zijn luisteraars te raken met interessante muzikale improvisaties waarbij de klemtoon altijd op het creëren van mooie melodieën ligt.

Het Daniël Daemen Quartet zoekt het avontuur.  Verrassing, uitdaging en contrast zijn sleutelbegrippen. Melodieuze composities met ruimte voor improvisatie, verkenning, en ontdekking creëren een veelkleurig pallet. Harmonie en het onvoorspelbare gaan hand in hand in hun energieke zoektocht naar balans. Dit kwartet vormt een jong en  veelbelovende eenheid, vier mannen  kunstzinnig op weg in Jazz.

 Daniel Daemen (B) - Altsaxophon/compositionen
Lucas Leidinger (D) - Piano
Matthias Nowak (D) - Bass
Etienne Nillesen (NL) - Schlagzeug