Carlo Nardozza Quintet

Toon enkel: Carlo Nardozza Quintet, Carlo Nardozza

Categorie:groep / artiest
2003
Genre(s):Jazz
Huidige/voormalige leden:Carlo Nardozza, Daniel Daemen, Tom Van Acker, Melle Weijters, Steffen Thormählen

Biografie

Bandleider en trompettist Carlo Nardozza (1982) richtte tijdens zijn studies aan het conservatorium van Maastricht zijn eigen kwintet op, waarvoor hij zelf de muziek schreef. Het Carlo Nardozza Quintet speelt muziek die vanuit alle windrichtingen komt aangewaaid: flamenco, musette, samba, hard bop en wat prikkelende snuifjes vrije impro.

Samen verovert deze bende gelijkgestemde zielen in sneltreinvaart de jazzpodia in de Benelux, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland en Italië. In 2006 kregen ze de Jerry Van Rooye-Jazzaward voor Toonaangevende Jazzband op het Jazztival in Maastricht. Een paar maanden tevoren wonnen ze in Avignon de Prijs voor Beste Composities op het Tremplin Jazz Concours. In het winnende stuk, Dozzy Suite, balt Nardozza al zijn muzikale invloeden van Dave Douglas tot Italiaanse volksmuziek samen. Het Carlo Nardozza Quintet werd fel geprezen voor hun live prestaties en de cd’s “Making Choices” en “Winterslag”.

Bandleider en trompettist Carlo Nardozza (1982) richtte tijdens zijn studies aan het conservatorium van Maastricht zijn eigen kwintet op, waarvoor hij zelf de muziek schreef. Het Carlo Nardozza Quintet speelt muziek die vanuit alle windrichtingen komt aangewaaid: flamenco, musette, samba, hard bop en wat prikkelende snuifjes vrije impro.n Jazz Concours. In het winnende stuk, Dozzy Suite, balt Nardozza al zijn muzikale invloeden van Dave Douglas tot Italiaanse volksmuziek samen.

Na de opnames van het tweede album “Winterslag”, had Nardozza behoefte aan een setting waarin hij als enige blazer functioneerde. Het kwintet wordt op pauze gezet en het Carlo Nardozza Quartet wordt opgericht.

  • Carlo Nardozza: trompet, compositie
  • Daniel Daemen: saxofoon
  • Ton Van Acker: contrabas
  • Melle Weijters: gitaar
  • Steffen Thormählen: drums

 

Selectieve discografie

DuologyDuology (2015)
Jazz
Carlo Nardozza, Christophe Devisscher
1111 (2013)
Jazz
Michel Bisceglia, Carlo Nardozza
WinterslagWinterslag (2008)
Jazz
Carlo Nardozza Quintet
Making choicesMaking choices (2006)
Jazz
Carlo Nardozza Quintet

Op compilaties van Muziekcentrum Vlaanderen

Jazztublieft! / Vol. 3Jazztublieft! / Vol. 3 (2009)
Jazz
Diverse uitvoerders
Jazztublieft! / Vol. 2Jazztublieft! / Vol. 2 (2007)
Jazz
Diverse uitvoerders

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Il sax fiammingho (09.2009)
Carlo Nardozza (2006)