Ann De Renais

Categorie:solist, muzikant
Genre(s):21ste eeuw / hedendaags, 20ste eeuw, romantiek, classicisme, barok, opera
Instrument(en):zang (sopraan)

Korte beschrijving

Ann De Renais behoort tot de beste jonge Vlaamse sopranen. Ze zingt zowel opera als liederen.

Biografie

Na het behalen van een Eerste prijs Piano aan het Koninklijk Conservatorium van
Brussel, studeert Ann Zang aan het Gentse Conservatorium. Dankzij een beurs van de British Council zet zij haar vocale studies verder aan de Guildhall School of Music and Drama te Londen.
In 1999 wordt Ann eerste sopraan bij de a cappella groep The Swingle Singers. Hiermee reist zij de wereld rond in talloze a cappella concerten en ook in zowel klassieke als hedendaagse opera, waaronder “L’Enfant et les Sortilèges” van Ravel (New Tel Aviv Opera) en “Outis” van Luciano Berio (Scala van Milaan en le Châtelet in Parijs).
Na meer dan drie jaar intens reizen met de Swingle Singers, zet zij haar carrière verder als free-lance soliste. Zij verzorgt zowel studio-opnames als live-uitvoeringen van klassieke en hedendaagse muziek, o.a. met de BBC Singers en London Voices. Met London Voices is Ann o.a. te horen in Harry Potter 3 en Lord of The Rings 3.


Sinds mei 2005 treedt zij op als vocale soliste in de Lord of The Rings Symphony voor koor en orkest van Howard Shore in Europa en de Verenigde Staten.
Zij voerde recent de Sinfonia van Luciano Berio uit met London Voices en de Berliner Philharmoniker te Berlijn en Göteborg. Ze is te horen op de nieuwe opname van dit werk door Deutsche Grammophon onder leiding van Peter Eötvös.
Vorige zomer zong zij de sopraansolo in CORO voor 40 zangers en 40 instrumenten van Luciano Berio tijdens de Proms in de Royal Albert Hall te Londen.
In Belgie werkt zij geregeld samen met het Spectra Ensemble in Belgie in repertoire van o.a. hedendaagse Belgische componisten.

Onlangs bracht zij de creatie van ‘A wonderful kind of Liebestod’ van Pim Moorer
gecomponeerd voor haar, piano en het Spiegel String Quartet in de Bijloke, Gent.
Ann is te horen als soliste op de nieuwe cd met liederen van Jef Van Hoof voor sopraan en orkest door het Pannon Philharmonic Orchestra onder leiding van Zsolt Hamar en in liederen van Cesar Franck.

Sinds het hervatten van haar zangstudies bij David Jones in New York en Londen, zingt zij naast hedendaagse muziek ook het operacoloratuurrepertoire, reikend van Händel en Mozart (Koningin van de nacht in de Toverfluit) tot Britten (Tytania in Midzomernachtsdroom). Ze maakte haar debuut voor Glyndebourne Education Opera on Tour met de rol van Koningin van de Nacht in mei 2009 in het Brighton Festival.

Naast optredens en opnames geeft Ann privé-zangles. Sinds 2006 verzorgt ze als Artistic Adviser van Flanders House het concertprogramma voor 'Flanders Remembers', het jaarlijks herdenkingsconcert georganiseerd door de Vlaamse Representatie van de Belgische Ambassade in Groot-Brittanië.Cd opnames:
Solo sopraan in Sinfonia van Luciano Berio, Deutsche Grammophon o.l.v. Peter Eötvös.
Ticket to Ride, swingle singers
Keyboard Classics, swingle singers
Live in Japan, swingle singers

Selectieve discografie

PrometheusPrometheus (2013)
21ste eeuw / hedendaags
Ann De Renais, Kurt Bikkembergs, Kurt Bikkembergs, Vlaams Radiokoor (VRK)
Piet Swerts - Heilige SeelenlustPiet Swerts - Heilige Seelenlust (2009)
21ste eeuw / hedendaags
Ann De Renais, Jan Caals, Koor en Orkest van het Lemmensinstituut, Piet Swerts, Edmond Saveniers
In Manus Tuas - Religious Music from FlandersIn Manus Tuas - Religious Music from Flanders (2007)
20ste eeuw, romantiek
Ann De Renais, Peter Benoit, Lodewijk Mortelmans, Arthur Verhoeven, August de Boeck, Florentinus De Boeck, Gaston Feremans, Herman Engels (...)
Jef Van Hoof (1886-1959)Jef Van Hoof (1886-1959) (2007)
20ste eeuw
Ann De Renais, Ivan Meylemans, Jef Van Hoof
César Franck (1822-1890) - MélodiesCésar Franck (1822-1890) - Mélodies (2006)
romantiek
Ann De Renais, Guy Penson, César Franck
Jef Van Hoof: Symphonic Music + SongsJef Van Hoof: Symphonic Music + Songs (2005)
20ste eeuw
Ann De Renais, Jef Van Hoof
Posman LucienPosman Lucien
21ste eeuw / hedendaags, 20ste eeuw
Lucien Posman, Arco Baleno, Filip Rathé, Spectra Ensemble, Inge Haenebalcke, Serenata Forlana, Kaliope, Ann De Renais (...)