Andrew Claes

Categorie:muzikant
1982
Genre(s):Jazz, improvisatie / experimenteel, free & experimental jazz
Instrument(en):tenorsaxofoon, sopraansaxofoon
Huidig/voormalig lid van:BRZZVLL, Hamster Axis of the One-Click Panther, Cumrats, Brazzaville, STUFF.

Korte beschrijving

Veelzijdig muzikant, Andrew Claes, speelt in de eerste plaats saxofoon, EWI, digitale percussie en modulaire software en doorzwemt verschillende muzikale stijlen en media.

Biografie

Andrew Claes (1982), begon zijn muzikale studie op negenjarige leeftijd met klassieke gitaar en enkele jaren later nam hij er elektrische bas bij als tweede instrument. Maar wanneer deze muzikale veelvraat de muziek van John Coltrane ontdekte, besefte hij dat zijn hart bij de tenorsaxofoon ligt. Hij studeerde saxofoon aan het Conservatorium van Brussel bij Jeroen Van Herzeele en trok daarna naar het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen, waar hij les kreeg van Ben Sluijs en Kurt Van Herck.

Je kan hem aan het werk zien in Muni, BRZZVLL, Hamster Axis of the one-click Panther, Fables of Fungus, Drewdriver, het gospel project GO_TELL, de groepen rond drummer Teun Verbruggen, rond Dez Mona frontman Gregory Frateur en vele andere constellaties.

Daarnaast zijn elektronica en soundscapes de tweede passie van Andrew Claes en verkent hij gretig de grenzen tussen vrije improvisatie en dance.

Hij gaf concerten over de hele wereld, was te zien op nationale televisie en radio, nam verschillende nummers en albums op met projecten gaande van techno tot free jazz en componeerde voor verschillende toneel- en dansvoorstellingen, performances en kortfilms. In 2009 selecteerde JazzLab Series Andrew Claes als vertegenwoordiger van de hedendaagse, jonge Belgische jazz.

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
De drie tenoren (10.02.2015)
Jazz Plays Europe Laboratory (04.2010)
Nina Simone (21.04.2005)