Michel Massot

Categorie:muzikant
Halle, 25.10.1960
Genre(s):Jazz, free & experimental jazz
Instrument(en):tuba, trombone
Huidig/voormalig lid van:Tomassenko, Kris Defoort & Dreamtime, Trio Grande, Mâäk's Spirit, Mâäk, Rêve d'éléphant orchestra, Tuur Florizoone en Michel Massot duo, Mixtuur, Massot - Florizoone - Horbaczewski, KD's Basement Party

Korte beschrijving

Michel Massot is zonder twijfel de opvallendste en meest eigenzinnige tubaspeler in de Belgische jazzscene.

Biografie

Michel Massot is een klassiek geschoolde muzikant die de wereld al ruim 25 jaar toont hoe een tuba graag bespeeld wordt. Hij gaf dit vaak als ouderwets ervaren instrument terug haar rechtmatige plaats in de Belgische jazz. Als geen ander haalt hij de gekste klanken, de strakste baslijnen en de mooiste melodieën uit de tuba. Ook op trombone is hij duidelijk in het bezit van die moeilijk te omschrijven muzikale term: de groove.

Hij begon zijn carrière in de avantgarde met Garrett List en Henri Pousseur en maakte furore in jazz ensembles als Trio Grande, Rêve d’Eléphant, Kris Defoorts’ Dreamtime, Tomassenko of Mäâk’s Spirit, om er maar een paar te noemen.  Hij concerteerde daarnaast ook met Louis Sclavis, Han Bennink, Evan Parker, Kenny Wheeler, Rabih Abou Khalil en tal van anderen.

Selectieve discografie

Thierry De Mey - UndoThierry De Mey - Undo (1991)
20ste eeuw, 21ste eeuw / hedendaags
Géry Cambier, Thierry De Mey, Dirk Descheemaeker, Jean-Paul Dessy, Jean-Luc Fafchamps, Vincent Jacquemin, Georges-Elie Octors, Alain Pire (...)

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Michel Massot (03.2014)
Vertrouwde formules scoren het best op Jazz Middelheim (19.08.2003)
Free Music viert dertigste editie (06.08.2003)
Driemaal X voor Free Music Festival (05.08.2003)
Experimentele muziek en jazzy nieuwigheden (26.02.2003)
Michel Massot, tuba grande (2003)