Marc Maes

Categorie:instrumentenbouwer, muzikant, docent, componist
Genre(s):Klassiek
Instrument(en):orgel, klavecimbel, piano
Huidig/voormalig lid van:Logos Ensembles

Biografie

Na academie en kunsthumaniora, studeerde Marc Maes aan het Departement Conservatorium van de Hogeschool Gent.

Het einddiploma in muziektheorie voor het conservatorium behaalde hij met grootste onderscheiding al vooraf, nl. toen hij nog het laatste jaar van de muziekhumaniora deed.

Aan het conservatorium behaalde hij verder een Master voor instrumentale muziek (orgel, kamermuziek, improvisatie), het diploma van de Nieuwe Structuur voor klavecimbel, het getuigschrift pedagogische leergangen, een aggregatiediploma en een bachelor instrumentenbouw.

Hij speelt orgel, klavecimbel, piano, synthesizer, ...kortom: diverse toetsinstrumenten.

Marc Maes componeerde werken voor orgel, klavecimbel, fluit, piano, gitaar, ensemble, musical, filmmuziek, theatermuziek en vocaal ensemble.

Op gebied van instrumentenbouw werkte hij mee aan het ontwerp en de bouw van experimentele modulaire instrumenten en restaureerde elektronische instrumenten uit de collectie van het Muziekinstrumentenmuseum (MiM) te Brussel.

Sinds 1999 legt hij zich als uitvoerder toe op de interpretatie van Karlheinz Stockhausens composities voor of met synthesizer en speelt hij als één van de vaste "keyboarders" onder leiding van Stockhausen zelf mee in premières en opnames van diens werk.

Samen met Karin De Fleyt en Michele Marelli vormt hij het Stockhausen Trio.
Marc Maes is leraar begeleidingspraktijk-hedendaagse muziek aan de Muziekacademie van het Gemeenschapsonderwijs te Gent.